Pompierii din tot judeţul s-au întâlnit astăzi la Făgăraş pentru a sărbători 171 de ani de existenţă instituţională


Pompierii din tot judeţul şi-au sărbătorit astăzi ziua sub zidurile Cetăţii. Gazdă le-a fost Făgăraşul, cu oamenii şi primarul său. Începând cu ora 11.00, s-au adunat în faţa Cetăţii pentru un ceremonial specific unui astfel de moment aniversar. Au participat oficialităţi judeţene şi locale, şefi de instituţii, cadre militare active şi în rezervă, precum şi cetăţenii Făgăraşului. Nu a lipsit tehnica de intervenţie, o paradă a maşinilor pompierilor făcând deliciul publicului la închiderea festivităţii.

pompieri

Ziua Pompierilor

Ceremonialul a debutat cu intonarea imnului de stat şi ceremonialuln religios, urmate de cuvântul reprezentantului Guvernului, suprefectul judeţului.

,,Stimaţi pompieri militari, dragi salvatori, 13 septembrie este un prilej de mândrie pentru că îi sărbătorim pe unii dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi angajaţi ai sistemului public, pompierii. Lumea în general, dar şi România vremurilor noastre se confruntă cu numeroase situaţii de urgenţă, iar dumneavostră sunteţi mereu în mijlocul acţiunii ca salvatori. În cei 171 de ani de existenţă instituţională, prin acţiunile dumneavostră curajoase aţi reuşit să ştergeţi multe lacrimi şi să umpleţi suflete de  recunoştinţă. V-aţi luat angajamentul pentru un prezent stabil şi un viitor mai sigur, un angajament care ne pune pe noi ceilalţi la adăpost în vremuri tulburi şi în situaţii neprevăzute”, a declarat subprefectul judeţului, Adrian Folea.

Una dintre primele urări pe care le-au primit astăzi pompierii a venit din partea doctorului Cristina Vecerdi, coordonatoarea UPU-SMURD Braşov.

,,Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă – acesta este motto-ul SMURD, după cum ştiţi. Vreau să vă mulţumesc, pentru că am fost alături de majoritatea dintre dumneavoastră în momentele de suferinţă sau de dificultate ale semenilor noştri şi am văzut cu câtă dăruire şi cun cât profesionalism acţionaţi. Dar pe lângă toate acestea există ceva special, acel ceva care face suportabil stresul şi suferinţa şi care determină reuşita intervenţilor. La ceas aniversar, vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi, pentru dăruire, pentru profesionalism. Dumnezeu să vă ocrotească”, le-a urat dr. Cristina Vecerdi.

La acest moment aniversar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Ţara Bârsei” al judeţului Braşov a primit o plachetă din partea Consiliului Judeţean Braşov, în semn de preţuire şi de recunoaştere a profesionalismului, curajului şi devotamentului depus în slujba comunităţii.

,,Este un moment important astăzi, căci se împlinesc 171 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, timp în care pompierii au demonstrat loialitate, angajament şi au avut foarte multe misiuni îndeplinite. Permiteţi-mi ca în numele Consiliului Judeţean Braşov să vă aduc toată aprecierea mea”, le-a spus preşdintele CJ Braşov, Adrian Veştea, după care i-a înmânat placheta aniversară inspectorului şef, lt. col. Lucian Marciu.

pompieri

Şeful ISU, Lucian Marciu, le-a explicat făgărăşenilor de ce, în zi de sărbătoare pentru ei, pompierii s-au aflat astăzi îmbrăcaţi în echipamentul de salvatori. ,,Deşi asta este o zi de sărbătoare pentru pompierii militari din România, noi nu am venit azi aici în ţinitele noastre de gală. Astăzi, fiind într-un loc special, atât personal pentru mine, cât şi pentru că suntem în faţa Cetăţii care nu a fost niciodată cucerită, onorăm toţi colegii noştri care participă la intervenţii şi vrem să vă arătăm ţinuta lor”, a explicat şeful pompierilor din judeţ.

Pentru meritele deosebite în activitatea profesională, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, 8 dintre cadrele Inspectoratului au fost înaintate în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim în grad, dintre care unul este făgărăşean.

Maiorul Rugină Maricel, adjunct al inspectorului şef, a fost înaintat în gradul militar de locotenent colonel înaintea expirării stagiului minim în grad.

În gradul de maistru militar principal a fost avansat maistrul militar clasa I Cârstea Florin Lucian din cadrul Serviciului Logistic.

În gradul de plutonier adjutant şef a fost avansat plutonierul adjutant Dobre Grigore Călin din cadrul Serviciului Pegătire pentru Intervenţie.

În gradul de plutonier adjutant şef a fost avansat plutonierul adjutant Vlad Ioan Florin din cadrul Inspecţiei de Prevenire.

În gradul de plutonier adjutant a fost avansat plutonierul major Ailenei Constantin Mugurel din cadrul Secţiei de Pompieri Predeal.

În gradul de plutonier adjutant a fost avansat plutonierul major Lie George Laurenţiu din cadrul Detaşamentului de Pompieri Făgăraş.

În gradul de plutonier adjutant a fost avansat plutonierul major Rotaru Viorel Ilie din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Braşov.

În gradul de plutonier adjutant a fost avansat plutonierul major Socaci Alexandru Iuliu din cadrul Centrului Operaţional.

avansări în grad

avansări în gradLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.