Primăria Ucea şi parohiile din comună vor strânge alimente şi alte bunuri pentru ucraineni


Autorităţile locale din comuna Ucea au anunţat astăzi că peste două zile vor demara campania de strângere de alimente neperisabile şi alte bunuri  pentru refugiaţii care au părăsit Ucraina.
,,În scopul sprijinirii refugiatilor din Ucraina, începând cu data de 1 martie, Primăria Comunei Ucea, Asociația Comunitara Ucea în colaborare cu Parohiile Ortodoxe din comunitate vor strânge alimente neperisabile, produse sanitare, bani, haine noi și jucării pentru copii. Haideţi sa fim solidari cu poporul ucrainean! Modalitatea și informații privind donațiile vor fi oferite la următoarele numere de telefon: 0734458601 sau 0730654368, din cadrul Primăriei”, au anunţat sâmbătă autorităţile locale din comuna Ucea.
Până la această oră au anunţat că vor oferi ajutor pentru refugiaţi primăriile Sâmbăta de Sus şi Victoria, o pensiune din Făgăraş, o pensiune din Cincu, o altă pensiune din Viştişoara, mai multe familii din Făgăraş, Victoria, Sâmbăta de Sus, Cârţişoara. Pe măsură ce trec orele, tot mai mulţi se alătură celor care îi ajută pe migranţii fugiţi din calea războiului. Unii îşi pun la dispoziţie casele pentru cazare, alţii asigură transport, alţii strâng bunuri şi mâncare.
Primii migranţi sunt aşteptaţi să ajungă în zona Făgăraşului cel mai probabil în cursul zilei de luni. Autorităţile din oraşul Victoria şi câţiva localnici vor porni duminică spre graniţa cu Ucraina cu mijloace de transport ca să le asigure acestora şi posibilitatea de a veni în zonă, nu numai cazarea.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.