Primăria Victoria a depus un proiect pentru eficientizarea energetică a Colegiului ,,Dr. Alexandru Bărbat”


Luni, 16 mai, autorităţile locale din oraşul Victoria au anunţat că au depus un proiect privind eficientizarea energetică a Colegiului Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat”, pentru a obține finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR, Componenta 10 – Fondul local).

Oraşul Victoria, în cazul în care proiectul va fi declarat câştigător, va primi 3,8 milioane de euro nerambursabili. Din această sumă, 3,2 milioane de euro (valoarea fără TVA) vor veni prin PNRR, iar iar TVA-ul de aproximativ 600.000 euro va fi acoperit din bugetul de stat.

,,Este un proiect care a însemnat luni de zile de muncă şi mii de pagini de documentaţie. Mai mult, odată cu depunerea acestui proiect, am depăşit pragul de 10 milioane euro prin proiectele pe care le-am depus până acum pentru finanţare din fonduri europene! Dincolo de faptul că elevii noștri vor studia în condiții mult mai bune, în clădiri renovate, curate și sigure, previziunile arată că prin eficientizarea energetică se va reduce consumul de energie primară (prin urmare, și costurile) cu 30 până la 65% pe fiecare corp de clădire”, a explicat primarul Camelia Bertea.

primar Camelia Bertea

În cadrul acestui proiect, se va renova o suprafață desfășurată de 8.735 metri pătrați:

– Corpul 1 – școală

– Corpul 2 – sală de gimnastică

– Corpul 3 – atelier școlar

– Corpul 5 – spălătorie

– Corpul 6 – CT

– Corpul 8 – atelier (laborator tehnologic)

– Corpul 12 – spații de învățământ pentru activități didactice și de instruire practică și internat (internat 1)

Lucrările de eficientizare energetică se referă la termoizolarea pereţilor exteriori ai clădirilor şi acoperişurilor de tip terasă necirculabilă, înlocuirea integrală a tâmplăriei existente cu ferestre termopan, instalarea de pompe de căldură, instalarea de panouri fotovoltaice. La Corpul C1 se vor lua măsuri de consolidare locală: aplicarea, prin vopsire, a protecțiilor de suprafață cu rol anticarii, ignifugare; termoizolarea plăcii de beton din pod.

Vor mai fi executate jgheaburi și burlane corect dimensionate, care vor prelua apa și o vor direcționa spre rețeaua de colectare, precum şi trotuare etanșe pe tot perimetrul clădirilor cu pantă de scurgere spre exterior.

Tot în proiect mai sunt prevăzute consolidarea fisurilor, repararea tencuielilor degradate de la interior, compartimentări interioare nestructurale la corpurile C1, C2 și C6.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.