Primarul şi Consiliul Local şi-au luat avocaţi diferiţi în procesul cu Diana Gribincea-Popa


Managerul Casei de Cultură, Diana Gribincea-Popa, a dat în judecată Executivul şi Legislativul Făgăraşului. Dosarul care poartă nr. 1767/62/2018, se află pe rolul Tribunalului Braşov, acţiunea a fost înregistrată în luna mai, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 3 septembrie. Dosarul, cu obiectul ,,pretenţii”, are o miză de de 5.076 lei reprezentând salarii neîncasate de managerul Casei de Cultură şi 100.000 de lei reprezentând daune morale.

Acest proces s-a născut ca urmare a faptului că reclamanta Diana Gribincea-Popa consideră că membrii comisiei care trebuiau să-i evalueze proiectul, la finele anului 2017, pentru un nou mandat la şefia instituţiei de cultură, au blocat în mod intenţionat procedura de evaluare. Comisia a fost formată din consilieri locali. Drept urmare, Municipiul Făăgraş prin primar şi Consiliul Local au fost daţi în judecată şi au calitatea de pârâţi în acest dosar, aşa că au trebuit să îşi angajeze apărători.

Consiliul Local

Avocatul Legislativului

Astăzi, 27 august 2018, Consiliul Local Făgăraş a votat pentru ca avocatul braşovean Călin Pernicek să fie cel care reprezintă interesele Legislativului în procesul în cauză. Avocatul a fost propus de o comisie formată din 5 dintre cei 19 consilieri locali, după cum urmează: Clonţ Valentin, Cîrje Cătălin, Mazilu Alexandru, Alexandru Florin

Valentin Clonţ: ,,Avocatul ne-a comunicat onorariul în acest proces. În cazul în care îl angajăm, dânsul ne cere 6.000 de lei, pe toate fazele procesuale”.

Alexandru Mazilu: ,,Conform propunerii d-lui consilier Cîrje Cătălin, m-am deplasat împreună cu dl. consilier Florin Alexandru la Casa de Cultură să-i comunicăm ideea noastră de pace şi linişte în anul Centenarului doamnei directoare. Nu era acolo, am aflat că dânsa era în concediu. Deci, vom merge mai departe cu procesul. (…). Am mai cerut 4 opinii de la 4 avocaţi din Făgăraş şi toţi ne-au asigurat că şansele să câştigăm procesul sunt de partea noastră.

Florin Alexandru: ,,De asemenea, şi avocatul pe care vrem să îl angajăm spune că sunt şanse să câştigăm procesul”.

Toţi cei 16 consilieri locali prezenţi la şedinţa de îndată a Legislativului din această seară au votat ca Pernicek să le apere interesul în litigiul cu managerul Casei de Cultură.

Avocatul Executivului

În acest proces, toată lumea se aştepta ca Legislativul şi Executivul Făgăraşului să aibă acelaşi apărător. Iată că nu este aşa.

Gheorghe Sucaciu: ,,Se pare că avem opinii separate, aşa că Executivul şi-a desemnat un alt apărător. Interesele Municipiului nu coincid cu cele ale Consiliului Local, pentru că noi vrem să chemăm în garanţie consilierii care au blocat procedura de evaluare a managerului Casei de Cultură, pentru că mi se pare normal ca, în cazul în care cădem în pretenţii, să ne îndreptăm împotriva celor 10 consilieri care au generat această situaţie”.

Apărătorul Municipiului Făgăraş, reprezentat de primar, este avocata braşoveană Cristina Gheorghe.

Mai multe informaţii despre cum s-a născut acest litigiu şi care sunt motivele pentru care managerul Casei de Cultură a formulat pretenţiile financiare puteţi citiţi AICI.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.