Proiect european pentru modernizarea Parcului Regina Maria!


parcul regina mariaParcul Regina Maria va fi reabilitat din temelii. În acest sens a fost depus un proiect – „Integrare socială prin dezvoltarea activităților cultural-educative și recreative în Municipiul Făgăraș“.

Primarul Gheorghe Sucaciu a scris pe o rețea de socializare tot ceea ce se va realiza în acest parc.

parcul regina maria1„Încă de când am devenit primar al Făgărașului, mi-am dorit ca, parcul Regina Maria să redevină ceea ce a fost odată: un loc de relaxare pentru făgărășeni.
Astfel, imediat ce s-a deschis o linie de finanțare, am depus proiectul ”Integrare socială prin dezvoltarea activităților cultural-educative și recreative în municipiul Făgăraș“. Proiectul vizează și modernizarea parcului Regina Maria prin reabilitarea aleilor, construire piste de biciclete, înlocuire sistem de iluminat public, reabilitarea scenei pentru spectacole în aer liber, amenajarea unei zone de activități recreative și a unui loc joacă pentru copii, amenajare insulă precum și plantare de copaci, reamenajarea spaţiilor verzi, refugii, copertine și structuri tridimensionale îmbrăcate în vegetație, împrejmuri cu gard viu, puț de mare adâncime pentru apa potabilă și menajeră cu cămin tehnic îngropat, grupuri sanitare mobile racordate la rețeaua de canalizare, rețea de canalizare ape menajere, sistem de irigare cu sprinklere îngropate alimentate la rețeaua de apă a puțului precum și instalarea unui sistem de supraveghere video și a unui dispecerat de monitorizare pentru care a fost necesară achiziția unor documentații tehnico- economice specifice acestor intervenții“, a scris edilul.

Până când proiectul va fi aprobat, angajații primăriei au început o igienizare în parc.

parcul regina maria2„Din păcate, procedurile sunt de durată, așa că, până la implementarea proiectului, am hotărât să facem o curățenie generală în parc. Încă de săptămâna trecută, angajații Primăriei au început curățarea și tăierea copacilor uscați.
Vreau să subliniez faptul că toți copacii care au fost tăiați erau uscați și reprezentau un pericol pentru trecători“, a mai scris primarul.
Curățarea parcului va continua și în această săptămână.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.