Queen, Adele, Nirvana, Deep Purple, Coldplay, ,,în concert” la Casa de Cultură


  • Pe acorduri ROCK, cu Filarmonica Sibiu. Unde? La Casa de Cultură din Făgăraș. Intrarea este liberă

Deep Purple, ABBA, Adele, Guns N’Roses, Coldplay, Nirvana, Jimi Hendrix, Ramin Djawadi, Ed Sheeran, One Republic, Bruno Mars, Fredie Mercury, Michael Jackson și alții vor putea fi ascultate, în interpretarea Orchestrei  Filarmonicii Sibiu luni, 6 septembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură Făgăraș. Intrarea este liberă!

”Rock the Symphony” este numele evenimentuluice va avea loc luni seara, la Casa de Cultură. Orchestra Filarmonicii Sibiu, dirijată Remus Grama, va interpreta muzică pop-rock, de la cunoscutul hit Deep Purple ”Smoke on the Water” sau ”Bohemian Rhapsody” a grupului britanic Queen până la ”Thriller”-ul lui Michael Jackson și mult mai tânăra ”Counting stars” a celor de la One Republic.

Proiectul numit “Rock the Symphony” s-a născut în 2018 din dorința de a diversifica repertoriul orchestral al filarmonicii târgumureșene, de inovare, de ieșire din rutina pe care o implică specificul unei orchestre simfonice și, totodată, de a atrage în sala de concerte o nouă categorie de public, cel consumator de muzică ușoară. Numele acestui proiect nu a fost ales la întâmplare, ci rezultă din fuziunea a două genuri: pe de-o parte genul Clasic (simfonic, conservator) și pe de cealaltă Muzica ușoară (Rock, Pop și Muzica de film) genuri aparent incompatibile.

,,Primul spectacol sub această titulatură a avut loc la Târgu-Mureș și a avut un asemenea succes încât Sala Mare a Palatului Culturii, cu capacitatea de 800 de locuri, a fost arhiplină, fiind astfel nevoiți să repetăm spectacolul la cererea publicului. Având un deosebit succes și o masivă mediatizare pe rețelele de socializare, am realizat acest proiect și în colaborare cu alte filarmonici din România, cum ar fi Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu-Mare, Filarmonica de Stat Sibiu și Filarmonica de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca, concerte de asemenea sold-out. Structura orchestrei în acest spectacol de fuziune este cea de Orchestră de Coarde (cu cele două viori, violă, violoncel și contrabas) căreia i se alătură elementele unei trupe Rock: chitara electrică, chitara bas, clape, set de tobe și percuție. În ceea ce privește repertoriul, acest spectacol vă prezintă lucrări celebre din creația celor de la Deep Purple, ABBA, Adele, Guns N’Roses, Coldplay, Nirvana, Jimi Hendrix, Ramin Djawadi, Ed Sheeran, One Republic, Bruno Mars, Fredie Mercury, Michael Jackson și alții. Adăugându-l la aceasta rețetă și pe carismaticul Remus Grama, dirijor și creator al proiectului, care va prezenta programul într-o manieră atipică, spărgând bariera dintre scena și public, vă asigurăm că veți savura un spectacol complet, pentru toate gusturile și toate preferințele”, se arată într-un comunicat de presă.

Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Termoscanarea se va face de către personalul instituției. Dezinfectarea mâinilor, cu dezinfectant avizat pe bază de alcool, se va face la intrarea în foaier.

Informații la numărul de telefon 0268 211 929 de luni – vineri între orele 10.00 – 17.00.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.