Rețeaua de canalizare din cartierul Farcaș a fost finalizată. Un pârâu a întârziat lucrarea


Autoritățile locale din orașul Victoria au anunțat finalizarea lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare în noul cartier Farcaș, destinat tinerilor. Recepția finală a lucrărilor a avut loc joi, 26 ianuarie a.c. Un pârâu care traversează zona a dat, însă, de furcă autorităților.

,,Din păcate, erorile din proiectul inițial – în special pârâul care trece prin zonă și care nu a fost prins în proiect – deja ne-au întârziat, iar termenul pentru finalizarea întregului proiect va fi, cel mai probabil, prelungit. Practic, suntem nevoiți să parcurgem o etapă procedurală suplimentară față de planul inițial, destul de complicată. Pentru a putea merge înainte cu proiectul, pârâul care traversează zona trebuie drenat. Pentru asta, avem nevoie de un ,,Studiu hidrologic pentru calibrarea bazinului de atenuare a viiturilor și a noului curs al pârâului”, care este deja în lucru. Mai este nevoie de un aviz de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, pentru care am depus actele în septembrie 2022 și care durează între 4 și 6 luni. Abia după ce avem acest aviz, putem demara Proiectul Tehnic, iar ulterior, execuția lucrărilor. După cum vedeți, lucrurile s-au complicat destul de mult din cauza unui proiect pe care l-am preluat în 2020 și care nu a fost făcut cum trebuie. De aceea este extrem de important să respectăm absolut toate procedurile, etapele și cerințele legale. Sub nicio formă nu am fi putut continua lucrările la noul cartier pe baza proiectului inițial, pentru că ar fi însemnat să compromitem atât munca noastră, dar mai ales viitoarele locuințe.”, a declarat primarul Camelia Bertea.

Lucrările la acest cartier au debutat în aprilie 2022. Aici vor apărea pe viitor 21 de parcele de case. Au fost realizate străzi, alei pietonale și podețe, s-a lucrat la iluminatul public.

Vor fi patru străzi în noul cartier, care vor purtea numele de Avram Iancu, Badea Cârțan, Octavian Paler și Grigore Moisil.

În acest cartier vor fi 21 de case și fiecare proprietate va avea 600 de metri pătrați, toate parcelele umând să fie scoase la licitație.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.