S-a aprobat rectificarea bugetului local. Bani pentru incubatoare, Salco, sensul giratoriu de pe strada Doamna Stanca


  • Consilierii locali au votat, la ultima ședință de Consiliu Local de joi, 31 martie, rectificarea bugetului municipiului Făgăraș.

Consilierii locali au votat rectificarea bugetului municipiului Făgăraș. Astfel, 11.000 de lei vor fi redirecționați către sensul giratoriu de pe strada Doamna Stanca, 1,7 milioane de lei se vor duce către Salco pentru achitarea de facturi, iar alți 7.000 de lei către spital pentru o cofinanțare. Aici este vorba despre achiziționarea a două incubatoare.

,,Am depus un amendament în cadrul ședinței de Consiliu Local, unde am adus niște modificări. Am făcut economii la unele achiziții privind contractarea proiectanților pentru a realiza DALIurile și SF-urile pentru a depune cereri de finanțare pe PNRR, iar acele economii le-am dus către sensul giratoriu din Doamna Stanca și pentru a conecta toate sirenele din Făgăraș cu instituția pompierilor din Brașov. La documentații tehnice DALI corp Maternitate, noi aveam și corp infecțioase, dar suntem în discuții cu Ambasada SUA pentru a face dânșii investiția, propun să rămână doar corp maternitate, iar banii să fie redirecționați. Vom direcționa și 1,7 milioane lei către societatea de salubritate pentru a plăti facturi. Și am mai avut o solicitare de la spital pentru a prinde cele două incubatoare – 71.000 lei, cofinanțare 7,11 mii lei. Aici DSP ne-a solicitat această finanțare, iar noi am semnat un contract cu DSP și vom lua acele două incubatoare pentru spital. A trebuit să prindem contractul în buget și cofinanțarea noastră de 7.000 de lei”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.