Salvator în timpul liber. Pompierul făgărășean Raul Gheorghiu a salvat un bărbat din Sibiu, care traversase strada prin loc nepermis


Raul Gheorghiu (poză – cel din dreapta) a devenit un erou la Sibiu, după ce, alături de colegul său, a salvat de la moarte un bărbat care traversase strada prin loc nepermis. Incidentul s-a petrecut aseară, în municipiul Sibiu, iar cei doi pompieri se aflau în timpul liber.

Un bărbat de 50 de ani a traversat strada prin loc nepermis și a fost accidentat de un autoturism, ieri seară, în zona centrală a municipiului Sibiu! Printre autoturismele care așteptau blocate în trafic se aflau doi dintre colegii noștri de la ISU Sibiu, sg.maj. Gheorghiu Raul și sg.maj. Chișbac Mihail, aflați în timpul liber, după o zi relaxantă la ski. Instinctul i-a determinat pe loc să pătrundă în zona de aglomerație pentru a identifica ceea ce tocmai se întâmplase“, au scris colegii pompierului făgărășean pe o rețea de socializare.

Colegii lui Raul continuă. „La locul evenimentului se scurgeau primele secunde… “este un om căzut pe jos….” rosti în grabă Raul (sg.maj.Gheorghiu), dar vorbele nu își aveau rostul… conta doar timpul care se scurgea… Astfel că, în cea mai mare grabă a evaluat cu atenție bărbatul căzut și l-a așezat într-o poziție de siguranță până la sosirea colegilor pe care i-a sprijinit prin transmiterea promptă a informațiilor în dispeceratul ISU.

Din fericire, bărbatul accidentat a fost transportat la spital conștient și în stare stabilă. Mulțumim colegilor noștri care prin implicare și spiritul lor civic au demonstrat că viața este întotdeauna și în orice circumstanță o prioritate. Mereu alături de semeni, întotdeauna salvatori!“, au mai scris colegii pommpierului.

Raul Gheorghiu este pompier din noiembrie 2018 și are 22 de ani.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.