Scenariul de la Moscova. Zelensky a plecat din Kiev şi se ascunde la Braşov


Ria Novosti, un ziar care răspândește propaganda Kremlinului, susține că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu se află la Kiev, într-un buncăr, ci cel mai probabil la Brașov în România, scrie HoTNews.

Ria.ru încearcă să susțină această teză citându-i pe cei din proiectul „War on Fake” care se chinuie să demonstreze că înregistrările lui Zelinski din buncăr sunt editate și trucate.

,,Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram. Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa”, scrie Ria.ru.

Aeronavele menţionate sunt 14 elicpotere civile Airbus H225, deținute de Garda Națională a Ucrainei, care au fost trimise marţi în România, spre a fi reparate la unitatea de la Ghimbav a Airbus Helicopters România.

Confom explicațiilor Ministerului Apărării Naționale, elicopterele din Ucraina nu au armament la bord.

Propaganda rusă susţine că preşedintele Ucrainei a intrat în România la bordul unui astfel de elicopter.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.