Se intervine la bazinul de apă care alimentează satele Șercaia și Hălmeag


O lucrare de amploare este în desfășurare în acest moment în comuna Șercaia la rezervorul de apă.

De miercuri, de la ora 10.00, în comună a fost oprită alimentarea cu apă, pentru a se putea interveni la bazin. Intervențiile erau preconizate să dureze 5 zile, dar autoritățile înceracă să reducă termenul la 3 zile și jumătate.

,,Se impunea urgent această intervenție. Rezervorul de apă este căptușit cu o membrană, care are o durată de exploatabilitate. Această durată a fost depășită cu vreo 4-5 ani și deja am început să înregistrăm pierderi, astfel că am contractat o firmă pe SICAP care să vină să facă înlocuirea acestei membrane. Pe de o parte, salvăm pierderile de apă, pe de altă parte ne asigurăm că nu vom avea probleme cu apa la iarnă. De ieri am oprit apa și încercăm să facem lucrarea în vreo 3 zile și jumătate, chiar dacă inițial am estimat 5 zile. În fiecare an făceam igienizare la bazin, anul acesta am făcut schimbul de membrană. Înțeleg disconfortul locuitorilor de a rămâne fără apă, dar era mult mai rău să ni se întâmple asta la iarnă”, a declarat primarul Cristinel Paltin.

Cristinel Paltin, primar comune Șercaia

Bazinul de apă are o capacitate de stocare de 300 de metri cubi. Este situat la ieșirea din Șercaia înpre Brașov, pe partea stângă, cu vizibilitate de pe DN1. Alimentează satele Șercaia și Hălmeag.

 

(Cristina Cornillă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.