Se răcește vremea. La munte – ger și ninsori


  • La munte revin gerul și ninsorile.
  • În primele zile ale lunii martie vremea nu se deosebește de alți ani, cu zile capricioase și discrepanțe mari de temperaturi, de la o zi la alta.

Un ciclon care a adus ninsori și temperaturi reci în Europa lovește și România. Temperaturile scad treptat, dar semnificativ, și apar precipitațiile, chiar sub formă de ninsoare în zona montană.

Deși temperaturile sunt în scădere pe parcursul acestei săptămâni, iar în zonele depresionare vor fi și -8 grade Celsius noaptea, pe final de săptămână vom asista la un proces de încălzire.

Directorul în cadrul ANM, Florinela Georgescu, a anunţat zonele unde valorile termice vor scădea treptat.

,,Trebuie să ne așteptăm la o vreme schimbare. În zilele viitoare va fi o scădere a temperaturilor, o scădere treptată. Pe de altă parte, trebuie să ne așteptăm și la apariția precipitațiilor în extindere. Miercuri, ploi locale în partea centrală și sudică a țării, în centrul țării și manifestări de instabilitate, averse, descărcări electrice pe fondul temperaturilor încă ridicate”, a spus meteorologul Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Noaptea, temperaturile pot ajunge și la -8 grade Celsius.

Miercuri și joi precipitațiile se vor semnala în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile se vor încadra ziua între 4 și 16 grade Celsius.

,,Miercuri, joi – precipitații în cea mai mare parte a țării și în zonele de munte, mai ales în zona înaltă, vor fi tot mai multe ninsori. Pe de altă parte, în noaptea de miercuri spre joi, în zonele deluroase din partea centrală și de est a țării sunt de așteptat precipitații mixte. Scăderea de temperatură se va concretiza prin maxime între 4 și 16 grade miercuri, asemănătoare și joi, iar temperaturile minime posibil să ajungă în noaptea de joi spre vineri și la -8° în zonele depresionare. Vestea bună este că în weekend vom avea un proces de încălzire, vom reveni la temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei”, a menționat Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul ANM.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.