Se va înființa un parc exclusiv pentru câinii cu stăpân din Făgăraș


parc de cainiÎn cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri seara, aleșii au votat înființarea unui parc public pentru câinii cu stăpân în municipiul Fgăraș. Acesta va fi amplasat pe insula din Parcul Regina Maria.

Potrivit consilierului Alexandru Mazilu, cel care a inițiat acest proiect de hotărâre, numărul câinilor cu stăpân din Făgăraș este într-o continuă creștere, la fel și riscul înmulțirii microbilor și bolilor care se răspândesc prin dejecții. Animalele de companie nu sunt supravegheate în mod corespunzător, astfel că acestea își fac necesitățile în parcuri, pe stradă, ceea ce creează disconfort. Oferindu-le alternativă, un loc special amenajat pentru câinii cu stăpân unde să fie eliberați să alerge și să se joace liberi cu alți câini, ar reduce considerabil riscurile de răspândire a bolilor și microbilor.

Municipiul Făgăraș va amenaja un parc public de agrement penru câinii cu stăpân în insula situat în Parcul Regina Maria, pe o suprafață de minim 1.000 mp.

Din suprafața minimă de 1.000 mp va fi separată o suprafață minimă de 30%. Spațiul mare va putea fi utilizat de câinii de toate taliile, iar suprafața mică va fi utilizată de câinii cu talie mică.

Parcul va fi îngrădit cu gard de înălțime minimă de 1,5 m, care va fi prevăzut cu poartă simplă cu dispozitiv de închidere.

La intarea în parc vor exista coșuri de gunoi stradale, eventual și un aparat cu pungi de unică folosință pentru colectarea dejecțiilor de animale. De asemenea vor exista bănci în incinta parcului.

De asemenea a fost stabilit și un program: vara va fi deschis de luni până duminică între 08.00 și 21.00, iar iarna de la 09.00 la 17.00.

Parcul va avea un regulament care va trebui respectat de către proprietarii câinilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.