Sindicatele din Educație au anunțat că nu acceptă planul propus de președintele Klaus Iohannis. ,,Am mai semnat acorduri care nu au fost respectate”


Sindicaliștii din Educație au anunțat oficial că nu acceptă planul propus de președintele Klaus Iohannis pentru rezolvarea grevei generale, deoarece nu ei cred că acest acord propus de șeful statului va fi respectat.

Potrivit unui comunicat semnat de liderii federațiilor FSLI și Spiru Haret, Marius Nistor și Simion Hăncescu,  ”mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate”.

Sindicaliștii așteaptă un acord care să fie încheiat de clasa politică, nu de sindicaliști, iar în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru ”majorarea imediată a salariilor”.

De altfel, miercuri, la Palatul Cotroceni au loc consultări politice pe tema crizei din educație, între președintele Klaus Iohannis și liderii PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nioclae Ciucă.

Comunicatul integral al sindicaliștilor:

,,Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României. Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor.

Menționăm că solicitările noastre au rămas aceleași:

  • Majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare;
  • Emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic).”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.