Societatea de salubritate din Făgăraș va ridica joi deșeurile pe care trebuia să le ridice miercuri


Conform graficului de activitate a societății, Salco Serv  ar fi trebuit să ridice miercuri, 6 ianuarie, gunoaiele de pe anumite străzi din municipiu, însă, pentru că până la data respectivă nu exista un preț votat de Legislativ pentru această activitate, ea a fost suspendată până joi, 7 ianuarie.
Reluarea activității s-a făcut după ce în ședința Consiliului Local din data de 6 ianuarie, consilierii Făgărașului au căzut de acord asupra prețului, însă numai pentru o perioadă determinată, până la data de 1 martie a.c.
Astfel, Salco Serv S.A. anunță utilizatorii, care locuiesc pe străzile Plopului, Ciocanului Amoniacului, Fochistului, Mecanicilor, Clorului, Dulgherului, Oxigenului, Ion Creanga, Miron Costin, Anton Pann, Iazul Morii, Mori, Garii, Parcului, Mircea Eliade, Luncii, Colonia UPRUC, Șoseaua Combinatului, să scoată pubelele la poartă joi, 7 ianuarie.
În cazul agenților privați din Făgăraș, toate comenzile suplimentare preluate în 6 ianuarie vor fi rezolvate tot în 7 ianuarie.
Pentru ceilalți utilizatori ai serviciului, acțiunea de colectare se va desfășura conform graficului stabilit pe fiecare stradă în parte.
Reamintim că aleșii locali au aprobat noua taxă de salubrizate, în data de 6 ainuarie, pentru o perioadă determinată din 2021. Până la 1 martie, făgărășenii vor plăti 15,95 lei/persoană/lună.
În cadrul șediței de Consiliu Local de îndată, ce a avut loc miercuri, aleșii au dezbătut ore întregi cele două proiecte principale de pe ordinea de zi: aprobarea cotei de dezvoltare a Salco Serv și aprobarea tarifelor practicate de Salco pentru 2021, inclusiv taxa de salubrizate. Societatea Salco a propus, pentru anul 2021, tariful de 14,5 lei/persoană/lună – tarif de ridicare a gunoiului și o altă sumă de 1,45 lei – cota de dezvoltare. După mai multe ore de dezbateri, luări de cuvânt, pauze pentru intrarea consilierilor în comisiile de specialitate, aceștia au avut propunerea ca taxa de salubrizare fundamentată de societatea Salco Serv să fie aprobată doar până la 1 martie 2021.  Din cei 16 consilieri prezenți, 11 consilieri au votat pentru, 2 consilieri au votat împotrivă, iar 4 s-au abținut.
Într-o altă ședință de Consiliu Local, aleșii vor stabili tarifele pentru lunile rămase din 2021.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.