Surpriză pentru cadrele medicale de la Făgăraș. S-a cântat în curtea spitalului special pentru ele!


  • Cadou muzical din partea artiștilor Casei Municipale de Cultură pentru cadrele medicale din Făgăraș, în semn de recunoaştere a eforturilor pe care le depun în lupta cu virusul SARS CoV-2. Aceștia au oferit un mini concert în curtea spitalului, iar personalul a apreciat momentului şi susţinerea.

Muzicieni ai Casei Municipale de Cultură au oferit un moment inedit în curtea spitalului din Făgăraș. Totul în semn de mulțumire pentru eforturile depuse în ultimul an în lupta cu virusul Sars Cov-2.

Diana Gribincea-Popa, manager Casa de Cultură

,,Dorim foarte tare să le oferim o bucurie medicilor din Făgăraș, asistentelor, infirmierelor și tuturor persoanelor angajate în spital, care au avut grijă de noi începând cu 9 martie 2020 și până acum. Pentru că, pe lângă toate celelalte boli pe care le-au avut făgărășenii, a mai apărut și acest virus păcătos. Dar, Făgărașul tot timpul a avut o rată de incidență mică, iar asta s-a datorat și personalului medical de aici din Făgăraș, care ne-a protejat, dar ne-a și vindecat. Iar acum, Casa Municipală de Cultură dorește foarte tare să le mulțumească medicilor. Așa că am venit să le cântăm cu artiștii noștri și orchestra Casei de Cultură și corul Andante. Sperăm să le facem o bucurie și să înțeleagă că noi îi iubim și respectăm și sunt niște eroi”, a declarat Diana Gribincea -Popa, managerul Casei Municipale de Cultură din Făgăraș.

Artiștii au interpretat câteva melodii de muzică populară, iar cadrele medicale au fost răsplătite și cu flori.

Lucia Civjeschi

,,Nu ne așteptam la o așa surpriză. Faptul că s-a cântat în curtea spitalului a însemnat recunoștința pe care am simțit-o din partea cetățenilor din Făgăraș. Nu a fost o perioadă ușoară, a fost o perioadă cumplită și trebuie să înțeleagă toată lumea că acum este doar o pauză. Ce a fost greu nu s-a terminat. Această perioadă a însemnat foarte multă muncă, mult necunoscut, situații foate grele. Dar, pe lângă această muncă, a însemnat și o redescoperire a personalului curativ, o redescoperire a Primăriei Făgăraș, a Poliției și a Jandarmeriei. Nu puteam facem nimic fără această foartă bună colaborare. Noi nu am avut oraș închis, nici incidență mare. Munca noastră s-a văzut’‘, a declarat Lucia Cijevschi, inspector sanitar coordonator DSP, punct fix Făgăraș.

dr. Mihaela Pandrea

,,Am reușit să fac această surpriză și recunosc, a fost greu. Mă întrebau medicii în particular de ce îi chem pe toți în curtea spitalului, ce s-a întâmplat. S-a întâmplat un lucru fenomenal, mulțumesc că am reușit să facem această surpriză pentru colegii medici care au fost pe baricade atunci când a fost mai greu. A fost un an extraordinar de greu pentru toată lumea, am avut și emoții, și stres, și supărări. Dar această boală nu iartă penimeni. Acum ne bucurăm că am reușit să aducem zâmbetul pe buzele colegilor mei. Nu toți au reușit să fie azi prezenți, unii dintre medici au intrat în sala de operație, au avut urgențe”, a declarat dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Dr. Aurel Tulbure din Făgăraș.

În prezent, la Spitalul din Făgăraș mai este internată o singură persoană cu virusul Covid-19.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.