Surpriză pentru copilași de 1 iunie: intrare gratuită la Muzeul Țării Făgărașului


De 1 iunie, Muzeul Țării Făgărașului a pregătit o surpriză pentru copiii de până în 14 ani: o vizită gratuită la muzeu!

,,Ați făcut programul pentru acest weekend prelugit? Dacă nu, avem noi o propunere: între 1 și 5 iunie, vă așteptăm la Muzeu! Și pentru că pe 1 iunie sărbătorim Ziua Copilului, avem o surpriză pentru cei mici: copiii cu vârsta până la 14 ani vor intra gratuit. Vor avea ocazia să se bucure de frumusețea unei plimbări în Cetate și misterul descoperirii istoriei în Muzeu”, au spus reprezentanții Muzeului Țării Făgărașului ,,Valer Literat”.

Muzeul își deschide porțile la ora 10.00, iar la ora 18.00 se va închide, ultima intrare este ora 17.00.

Puteți vizita expoziții temporare, ca de exemplu o expoziție dedicată portului popular, o colecție particulară – Comoara de acasă. De asemenea, există un circuit expozițional, Sala Tronului, dar și curtea interioară și curtea interioară.

Fotografierea și filmarea sunt permise, însă fotografiile și filmările sunt doar pentru uz personal și nu pot fi folosite în scopuri comerciale.

Cetatea Făgăraş este cea mai impunătoare construcţie a zonei noastre. Lucrările la ridicarea acesteia au început la sfârşitul secolului al XIV-lea şi au durat până la mijlocul secolului al XVII-lea. Înaintea Cetăţii, pe exact acelaşi loc, a existat o fortificaţie din lemn înconjurată de un şanţ şi un val de pământ.

Din 2020, Cetatea se află în proces de renovare, însă acest lucru nu a afectat vizitarea ei în tot acest timp.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.