Tineri cu care ne mândrim: Atena și Rareș, de la C.N. ,,Radu Negru”, printre cei mai buni din țară la Religie și Engleză


Doi elevi de la Colegiul Național ,,Radu Negru”, Atena și Rareș, au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele naționale de Religie și Limba Engleză.

Atena a obținut locul al II-lea pe țară la disciplina Religia, iar Rareș s-a clasat printre primii la disciplina Limba Engleză.

Atena, elevă în clasa a XII-a, a participat la Olimpiada de religie, care a avut loc în perioada 19 – 23 aprilie la Arad.

Am participat la Olimpiada Națională de Religie, în perioada 19-23 aprilie, care s-a desfășurat la Arad și, cu ajutorul lui Dumnezeu, am obținut premiul al doilea pe țară, cu un punctaj de 9,90. A fost o experiență deosebită și m-am bucurat foarte mult în primul rând că am participat la această etapă. Pe lângă competiția în sine și laudele și premiile care vin inevitabil, experiența și sentimentele trăite au fost deosebite și cele care au contat cel mai mult și ceea ce dăruim noi fiecare din cămara sufletului nostru“, a spus Atena, elevă în clasa a XII-a.

Profesorul îndrumător a fost Daniel Filip.

Olimpiada de religie este o poveste, o poveste a omului frumos, pe care l-aș descrie a fi omul trăitor, omul care transmite ceea ce este, ceea ce simte. Nu este o simplă informație, nu se poate ajunge atât de departe dacă doar reproduci niște informații fără să le trăiești autentic. Acesta este omul frumos, așa cum spunea și Dan Puric că este omul care mătură calea spre Biserică. Asta a făcut și eleva Atena Maria în toți acești ani și este o încununare. A fost o experiență extraordinară, o plenitudine de bogăție, comuniune. E acel scop, acea chemare la care am fost cu toții prezenți și s-a simțit foarte mult și prezența lui Dumnezeu căruia îi mulțumesc în primul rând pentru că m-a învrednicit într-un fel sau altul să trăiesc și eu la rândul meu, a fost bucurie peste bucurie. Mulțumesc Atenei pentru toate aceste rezultate, care descriu experiența trăită a unui creștin autentic“, a spus Daniel Filip, profesor de religie.

Un rezultat foarte bun, de data aceasta la etapa națională a Olimpiadei de engleză, l-a obținut și elevul Rareș Taflan, din clasa a XI-a.

,,Am participat la Olimpiada Națională de limba engleză, care a avut loc la Cluj, în perioada 9-13 aprilie. Am concurat la secțiunea de bilingv, la care am obținut o mențiune. Am fost 54 de elevi la secțiunea mea, în total au fost aproximativ 500 de elevi la întreaga olimpiadă. Competiția a fost acerbă, dar în același timp ne-am simțit bine, ne-am înțeles, chiar dacă am fost puși unul împotriva celuilalt. Toate punctajele au fost foarte bune, în jur de 9 și a fost o experiență unică pentru care sunt foarte recunoscător“, a spus Rareș Taflan.

Profesorul îndrumător a fost Lavinia Dușa.

Și pentru mine a fost o experiență unică, din perspectiva faptului că a fost  primul elev pe care l-am pregătit, care a ajuns la etapa națională. Rareș este un copil foarte modest și nu vrea să spună, dar el a concurat cu 53 de elevi, noi avem aici clase doar cu predare intensivă, adică 4 ore pe săptămână, acolo el a concurat cu elevi de la bilingv, asta însemană 6,7, poate chiar mai multe ore de engleză. Eu am trăit emoția de la distanță. Echipajul cu care a plecat Rareș a fost coordonat de altcineva, dar noi țineam constat legătura și am trăit fiecare probă. El nu v-a spus că a obținut 96 de puncte din 100 la proba scrisă și la proba orală a obținut 93 de puncte, cu media 94,5. Un rezultat deosebit. Mi-a spus că a obținut doar o mențiune, dar nu este doar o mențiune, ci s-a clasat în primii 10 pe țară și este un rezultat deosebit“, a spus Lavinia Dușa, profesor de limba engleză.

În acest an, de la Colegiul Național ,,Radu Negru”, 16 elevi s-au calificat la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.