Tineri făgărășeni, sportivi de performanță: Cătălin Buta și Alexandro Stroia


tineri sportivi1

  • Tinerii făgărășeni Cătălin Buta și Alexandro Stroia sunt doar doi dintre mulți tineri din municipiu care fac performanță în sport și obțin rezultate remarcabile!
Cătălin Buta

Cătălin Buta

Cătălin Buta

Cătălin Buta

Cătălin Buta are 16 ani și este elev la Colegiul Național „Radu Negru“, iar în urmă cu o săptămână, la concursul de ciclism pe șofea King of Transfgărășean a reușit să ocupe locul al III-lea la categoria băieți sub 18 ani și locul 26 la Masculin Open. Practică ciclismul de când era mic copil, iar ca și sport a început să îl practice doar de acum un an, în 2018, când s-a înscris la concursul Bikeathon Țara Făgărașului.

Sunt pasionat de acest sport de mic copil, însă doar de un an și jumătate sunt și profesionist. Primul meu concurs a fost Bikeathon, în 2018. Atunci am participat la cursa de 22 km, unde am obținut locul al III-lea. De atunci mi-a plăcut foarte mult și am început să mă antrenez și mai mult. Iar după al treilea concurs mi-am dat seama că trebuie să fac și mai mult și că pot face performanță. Mă antrenez prin jurul Făgărașului, dar cel mai mult îmi place să pedalez pe Transfăgărășan“, ne povestește Cătălin.

Tânărul sportiv este înscris și într-un club din Sibiu – Scott Faresin Team. Adică este sportiv licențiat la Federația Română de Ciclism și are oportunitatea de a participa la tot felul de competiții de gen, atât din țară cât și din străinătate.

Până acum am participat doar la competiții naționale. Printre acestea s-a numărat și King of Transfăgărășan, competiție ce s-a desfășurat pe 7 septembrie, unde am reușit să obțin locul al III-lea la categoria băieți sub 18 ani și locul 26 la Masculin Open. Următorul concurs de ciclism la care voi participa se va desfășura la Pucioasa, pe 5 octombrie. Tocmai de aceea mă antrenez din greu. Acum îmi este puțin mai greu, dat fiind că am început școala, însă după-amiezile sunt cu bicicleta. Am puține emoții la campionatul național, dar sper să fac o figură frumoasă“, ne mai spune Cătălin Buta.

Alexandro Stroia

Alexandro Stroia

Alexandro Stroia

Alexandro Stroia

Un alt tânăr făgărășean cu care am stat de vorbă este Alexandro Stroia. Are 18 ani, este student la Facultatea de Sport din Brașov, primul an. Făgărășeanul face performanță la alergarea montană. Ultimul concurs la care a participat s-a desfășurat la Cheia weekendul trecut. Din cei peste 1.300 de alergători înscriși doar la asemimaraton, Alexandro a reușit să încheie concursul pe locul 11.

Eu m-am apucat de alergat pentru a-mi îmbunătăți aspectul fizic, însă curând mi-am dat seama că acest sport este mai mult decât un hobby pentru mine. În 2017 a fost prima dată când am participat la concursul CiucașX3 și de atunci sunt prezent la multe concursuri de alergare montană“, ne povestește Alexandro.

La concursul CiucașX3 organizat weekendul trecut la Cheia, Alexandro a alergat 21 de km cu 1100 diferență de nivel pozitivă. Și, spune el, față de anul trecut, și-a îmbunătățit timpul.

La acest concurs au fost înscriși doar la semimaraton 1.300 de alergători. Însă la start au fost mult mai mulți. Cu toate acestea, am reușit să termin pe locul 11. Față de anul trecut mi-am îmbunătățit timpul, m-am simțit mai bine, am avut mai mult încredere în mine. Pur și simplu m-am bucurat de cursă. Am și dorit să am un timp mai bun, să ajung în clasament. Rezultatul a fost unul îmbucurător, însă se putea și mai bine“, ne mai povestește tânărul.

Următoarea competiție de alergare montană la care Alexandro va aprticipa se va desfășura la începutul lunii octombrie, pe 5 octombrie – MPC – Piatra Craiului, cursă de 38 de km.

(Alina ROMAN)
2
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.