Turiste din Israel, salvate de jandarmii montani din Sâmbăta și salvamontiștii din Victoria. Au rămas blocate în Munții Făgăraș


Jandarmii montani din cadrul Postului Montan Sâmbăta, împreună cu salvamontiștii din Victoria, au acționat joi după-amiază pentru coborârea unor turiste din Israel rămase blocate pe un perete abrupt, situat la o altitudine de aproximativ 2100 metri în zona Fereastra Mică, între Vârful Slănina și Vârful Gălășescu.

Echipele de salvare plecate în sprijinul turistelor au ajuns la acestea după o ascensiune de peste 3 ore, găsindu-le fără probleme de sănătate, dar foarte speriate și în imposibilitatea de a se mai deplasa, având în vedere atât vremea, cât și dificultatea zonei. Astfel, echipele de intervenție le-au asigurat și le-au coborât din zona periculoasă, reușind ca după aproximativ 4 ore să le aducă în siguranță deplină la baza masivului.

Vremea nefavorabilă, dificultatea traseului unde au fost găsite, riscurile la care au fost expuși atât salvatorii, cât și turistele, durata intervenției, au făcut ca întreaga acțiune să fie una dificilă, însă experiența și buna coordonare între cele două echipe au condus spre un final fericit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.