Un bărbat din Breaza, care avea peste 35 de câini, cercetat penal. Polițiștii au găsit la el 8 câini cu urechile și cozile tăiate


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul pentru Protecția Animalelor efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pe care l-au deschis după ce au identificat mai multe exemplare canine care ar fi suferit intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului sau în alte scopuri necurative.

La data de 04 aprilie a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul pentru Protecția Animalelor au efectuat o acțiune care a avut ca scop verificarea bunăstării animalelor și a respectării legislației din domeniu, de către proprietarii de exemplare canine.

Astfel, în localitatea Breaza, comuna Lisa, din județul Brașov, polițiștii au identificat un bărbat, de 40 de ani, proprietarul a peste 35 de exemplare canine, din rase diferite. Cu ocazia verificării condițiilor de deținere și a bunăstării animalelor, polițiștii au constatat că un număr de 8 câini prezentau modificări ale aspectului prin intervenții de cupare ale urechilor și codotomie, iar unul dintre aceștia prezenta și o leziune la nivelul capului.

Față de cele constatate polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de “intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotmia, cuparea urechilor…” și „rănirea cu intenție a animalelor”, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul unității de parchet competente, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.