Un film după cartea făgărășeanului Eugen Ovidiu Chirovici este în curs de ecranizare. Russell Crowe va juca rolul unui fost detectiv de omucideri


Romanul „Cartea oglinzilor”, scris de făgărăşanul Eugen Ovidiu Chirovici, adaptat pentru cinema. Russel Crowe va fi detectiv în filmul „Sleeping Dogs”

Russell Crowe joacă în ecranizarea unui roman românesc. Celebrul actor de la Hollywood are rolul principal în filmul „Sleeping Dogs”, făcut după cartea lui Eugen Ovidiu Chirovici, „Cartea oglinzilor”. El va interpreta un fost detectiv însărcinat să reanalizeze un caz de crimă din trecutul său.

Ce rol a primit Russell Crowe în ecranizarea romanului românesc

Russell Crowe îl interpretează în acest film pe Roy Freeman, un fost detectiv care urmează un tratament de ultimă generație împotriva bolii Alzheimer. El este nevoit să reanalizeze o investigație din trecutul său, după ce un deținut condamnat la moarte l-a arestat cu 10 ani în urmă începe să-și proclame nevinovăția.

Luptând pentru a-și recăpăta memoria, personajul interpretat de Russell Crowe apelează la fostul lui partener pentru a-l ajuta să descopere adevărul. Cei doi încep să dezlege un lanț încâlcit de secrete, iar personajul principal face descoperiri îngrozitoare pe parcurs.

Filmările sunt programate să înceapă în ianuarie 2023. Filmul, produs de Nickel City Pictures, marchează debutul regizoral al lui Adam Cooper, care a scris scenariul împreună cu Bill Collage. Anterior, Cooper și Collage au scris scenariile pentru „Assassins Creed” și „Exodus: Zei si regi/ Exodus: Gods and Kings”, scrie Variety.com.

Eugen Ovidiu Chirovici

Eugen Ovidiu Chirovici, în vârstă de 58 de ani, a uimit lumea literară internaţională după ce romanul său Cartea oglinzilor, publicat în 2017 , a fost tradus în 40 de limbi de pe tot Globul.

Scriitorul a fost prezent în 2018 la Făgăraş, în luna august, la o întâlnire cu cititorii în Cetatea Făgăraş, în cadrul celei de-a doua ediţii ArtFestin, care a avut loc în acea lună. Cu acel prilej, făgărăşenii au făcut cunoştinţă cu romanul său şi au aflat direct de la scriitor cât de tradus era încă de la acel moment. Apoi, în septembrie 2019, Chirovici a revenit în oraşul său natal pentru a-şi primi distincţia de ,,cetăţean de onoare al Făgăraşului”, propusă de primarul Gheorghe Sucaciu şi adoptată de Consiliul Local.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.