Viceprimar liberal la Sâmbăta de Sus


Vineri, 13 noiembrie, Consiliul Local Sâmbăta de Sus s-a întrunit pentru prima dată de la investire, prilej cu care s-a votat viceprimarul comunei.

Paicu Ioan

Cu 10 voturi din 11 posibile, a fost votat în această funcţie Ioan Paicu (PNL). Au fost două propuneri pentru funcţia de viceprimar: Ioan Paicu (PNL) şi Nicolae Săvoiu (Pro România).

,,Componenţa noului Consiliu Local este următoarea: 4 consilieri de la PNL, 2 de la PSD şi câte un consilier de la Pro România, Restart România, PMP şi PPU. Pe lângă alegerea viceprimarului, la prima şedinţă s-au abordat şi alte subiecte, cum ar fi de exemplu constituirea comisiilor de specialitate care vor funcţiona pe perioada mandatelor consilierilor locali”, a declarat primarul Nicolae Morariu.

Potrivit legii, viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul îşi păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizaţia aferentă acestui statut, ci de un salariu de viceprimar. Durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului consiliului local. În cazul în care mandatul consiliului local încetează sau încetează calitatea de consilier local, înainte de expirarea duratei normale de 4 ani, încetează de drept şi mandatul viceprimarului, fără vreo altă formalitate.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.