Vulcanul de la Racoş a fost închiriat pentru un an. Se toarnă un film acolo


Dacă nu aţi văzut vulcanul stins de la Racoş, nici că o mai puteţi face anul acesta! Până în 2022, cariera a fost închiriată pentru turnarea unui film şi nu mai este deschisă publicului.

vulcanul stins

Dacă turiştii sunt nemulţumiţi, localnicii sunt bucuroși de contractul realizat pentru închirierea vulcanului, pe timpul filmarilor serialului Django, întrucât asociația locală beneficiază de suma integrală a înțelegerii. Ei îi îndeamnă pe vizitatori să vadă celelalte obiective din zonă: Lacul de smarald, Coloanele de bazalt și castelul Bethlen.

Serialul Django, inspirat din clasicului western italian cu același nume, din 1966, a început a fi filmat la vulcanul de la Racoș, începând cu data de 10 mai. Zona este o rezervație naturală, suprapusă și unui sit Natura 2000, așa că este nevoie de un aviz de la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) și de notificarea Agenției pentru Protecția Mediului Brașov. ANANP arată că firma bucureșteană Frame Film, deținută de Andrei Boncea (50%) și de regizorul serialul „Las Fierbinți”, a dorit închirierea locației pentru 14 luni, însă a obținut numai 11 luni. Ea ar trebui să elibereze locația până pe 31 decembrie 2021.

În satul Racoș, echipa serialului a construit impresionantul decor al orașului New Babylon. Decorul, imaginat de scenograful Paki Meduri și construit de echipa filmului din lemn și materiale arhaice, după metode de acum mai bine de 150 de ani, cu atenție pentru detalii și grija pentru respectarea spațiului natural, reconstituie cu acuratețe stilul epocii din Vestul Americii într-o locație fabuloasă care amintește de celebrul Grand Canyon din Arizona.

Acțiunea se petrece în  Vestul Sălbatic al Americii anilor 1870, după Războiul Civil. Eroii serialului John și Sarah au întemeiat New Babylon, un oraș rebel populat de proscriși și refugiați din toate rasele și credințele.

Filmul va fi difuzat şi pe Netflix.

Mai multe informaţii despre celelalte două obiective care se pot vizita la Racoş găsiţi într-un reportaj publicat AICI de Salut Făgăraş.

Castelul de la Racoș vizitat de turiști

 

lacul de smarald
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.