Pentru că avem multe de spus!

.

12 ani de la întronizarea a Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel. Din 2009 acesta este şi cetăţean de onoare al Făgăraşului


Luni, 30 septembrie 2019, Biserica Ortodoxă Română aniversează 12 de ani de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel.

Cu acest prilej, de la ora 09.00, în Catedrala Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va săvârşi Sfânta Liturghie, la care vor participa membrii Sfântului Sinod, membrii Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi ai Permanenţei Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu colaboratorii lor, reprezentanţi ai autorităților centrale şi locale, personalităţi ale vieţii publice și culturale româneşti.

La ora 11.00, după Sfânta Liturghie, va urma Slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului  Părinte Patriarh Daniel în cei 12 ani de rodnică slujire patriarhală.

În continuare, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, se va desfășura un moment aniversar în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităţilor de Stat centrale şi locale, precum și din partea altor instituţii publice.

Din 17 august 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este şi cetăţean de onoare al Municipiului Făgăraş, distincţie acordată de autorităţile locale de la acea vreme. Tot atunci Patriarhul s-a aflat la slujba de Te Deum, oficiată la Catedrala Ortodoxă din Făgăraș, și la citirea Hrisovului privind proclamarea Sfinților Brâncoveni ca ocrotitori ai municipiului Făgăraș și ai Țării Făgărașului. 

 

 

 2 thoughts on “12 ani de la întronizarea a Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel. Din 2009 acesta este şi cetăţean de onoare al Făgăraşului

  1. constantin ionescu

    Johanis,invata de la popa asta care si-a negociat postul “PE VIATA”,NICI UN PREOT NU ARE CURAJUL SA-L INFRUNTE! Se plimba cu ultimul model de Mercedes,cica este roman.Iisus a intrat in Ierusalim calare pe magar,”magarul”asta se plimba cu “mertan”,”PUNGA CU ARGINTI”se afla in visteria lui personala,stiti cate milioane de euro contine?Nu vreti sa aflati! Are euro pentru 10 generatii.Sa faca o “plimbare”cei de la ANAF,pe la el,poati ii intampina cu paine si sare!

    Reply
  2. constantin ionescu

    Johanis,invata de la popa asta care si-a negociat postul “PE VIATA”,NICI UN PREOT NU ARE CURAJUL SA-L INFRUNTE! Se plimba cu ultimul model de Mercedes,cica este roman.Iisus a intrat in Ierusalim calare pe magar,”magarul”asta se plimba cu “mertan”,”PUNGA CU ARGINTI”se afla in visteria lui personala,stiti cate milioane de euro contine?Nu vreti sa aflati! Are euro pentru 10 generatii.Sa faca o “plimbare”cei de la ANAF,pe la el,poate ii intampina cu paine si sare!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.