12 hectare au ars aseară în Viștea de Jos, în zona barajului de la Olt. Pompierii s-au chinuit mai bine de o oră și jumătate să stingă incendiul.
Au intervenit cu o autospecială cu apă si spumă de la Secția de Pompieri Victoria. În sprijin a intervenit și SVSU Viștea. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 12 ha și a fost lichidat după aproximativ o oră și jumatate.
Pompierii recomandă și de această dată respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii.
,,Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt. Nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de furaje, pădure etc). Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile efectuaţi-o în locuri special amenajate (gropi ş.a.). Interesaţi-vă la Primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii. Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale efectuaţi-o numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei. Asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi stingeţi jarul după încetarea acesteia. Educaţi şi supravegheaţi copiii în vederea interzicerii jocului cu focul”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maior Ciprian Sfreja.
Zilele trecute, o femeie de 75 de ani din Șona a decedat în urma unui incendiu de vegetație lăsat nesupravegheat.
Persoanele care ard mirişti, resturi vegetale, gunoaie, deşeurilor şi a alte materiale combustibile sunt obligate prin lege să informeze în prealabil serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă și să obțină acceptul autorităţilor. În caz contrar, se constituie infracţiune şi se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă între 1.000 și 2.500 de lei!