13, zi cu ghinion? Ce s-a întâmplat cu viceprimarul?


De vineri, 13 noiembrie, pentru următorii 4 ani, Făgăraşul urma să aibă un nou viceprimar. N-a fost să fie… Umbla zvonul prin urbe că ar fi fost de la liberali.

Un singur om a făcut să i se schimbe destinul (cel puţin pentru moment) viceprimarului liberal.  Mădălin Colibaş de la Partida Romilor.

Şi uite cum a fost posibil: Colibaş a fost convocat la şedinţa Consiliului Local de vineri, 13 noiembrie, să depună jurământul de consilier local. Acest post devenise vacant după de Ionuţ Androne s-a retras de pe lista consilierilor locali, iar următorul care urma a fi validat era acest Colibaş.

Colibaş le-a făcut tuturor o surpriză: bună sau rea, depinde din ce partid priveşti!

În jurul orei 13.00 a trimis prin fax la Primăria Făgăraş o adeverinţă de la medicul de familie că este bolnav şi nu mai poate participa la şedinţă.

Rezultatul: s-a amânat punctul de pe ordinea de zi care prevedea alegerea viceprimarului. Oricare ar fi fost el.

Pentru că a lipsit şi dr. Marilena Şuteu, de la Forumul German, fiind în izolare, s-a mai amânat şi proiectul care prevedea constituirea comisiilor de specialitate care să funcţioneze la nivelul Consiliului Local.

Până data viitoare, când va fi următoarea şedinţă, multe se mai pot întâmpla. Cu viceprimarul zic.

,,Ne-am întrunit în această ședință ca să punem lucrurile în mișcare. Să începem să lucrăm. Era și alegerea viceprimarului, e adevărat, dar am dorit să constituim și comisiile de specialitate, pentru a ne ușura munca la următoarele ședințe. Nici comisiile nu s-au constituit, la următoarea ședință de consiliu vom stabili componența acestora. Au lipsit doi consilieri locali și, din această cauză, nu le-am putut stabili. Conform legii, trebuie ca toți consilierii să fie prezenți pentru a se constitui și comisiile de specialitate”, a declarat după şedinţă Iulian Lascu (PNL).

„În seara asta am avut prima ședință din noul Consiliu Local al municipiului Făgăraș, la inițiativa a 7 consilieri. Eu nu am văzut urgența așa de mare, nu am discutat acum de banii Făgărașului, de absolut nimic așa important. Probabil dânșii și-au făcut calcule pentru posturi în CL, comisii sau viceprimar, nu știu sigur, îmi dau doar cu părerea. Din cauză că doi colegi au lipsit, nu s-a putut alege viceprimarul. Nu s-au putut alege consilierii care să facă parte din componența comisiilor de specialitate. Am votat doar numărul membrilor din comisiile de specialitate și președintele de ședință, care va fi în această lună Iuliana Aldea, de la Pro România”, a declarat Ovidiu Popa (independent).

„Aș vrea să spun că acest Consiliu a fost convocat de 7 consilieri: 5 de la PNL și 2 de la USR. Nu m-au întrebat dacă sala este conformă pentru a se putea ține ședința de CL în această perioadă. Incidența la mia de locuitori a depășit cifra 3, noi avem restricții. Chiar și așa, am făcut în așa fel încât să avem 22 de persoane în sală, să respectăm legea în această privință. Au fost și elemente care nu au întrunit cadrul legal pentru a se putea ține această ședință. Am făcut tot posibiliul ca noi, Executivul, să rezolvăm aceste probleme și să ținem ședința. Nu am fost invitat, însă, conform Codului Administrativ, primarul are atribuții de a participa la ședințele CL și de a dispune și de a pune la dispoziție sala de consiliu. Doamna secretar general m-a invitat la ședință, mi-a dat dosarul de ședință. A fost și o ședință atipică, nu s-au gândit că nu au nici președinte de ședință. Am luat și această inițiativă. Le-am explicat din punct de vedere juridic că nu pot vota unele proiecte de pe ordinea de zi. Anume alegerea viceprimarului. Au luat o pauză, s-au consultat cu juriștii lor, apoi ne-au dat dreptate. Eu am cerut unitate și am dorit o colaborare eficientă cu aleșii locali, Executiv cu Legislativ, cât mai multe proiecte să fie implementate. Dar unii consilieri vin și încearcă cu tot dinadinsul ca unele lucruri să nu funcționeze la Făgăraș. Ceilalți consilieri ar dori să construiască pentru municipiul Făgăraș. Astăzi s-a primit o solicitare, împreună cu o adeverință medicală, din partea acelui consilier local care ar fi trebuit să depună jurământul. Astfel, nu s-a prezentat la această ședință de Consiliu. În Ordonanța 90, care a intrat în vigoare în 30 octombrie, se arată că atunci când Consiliul Local nu este legal constituit prin hotărâre judecătoarească de validare a consilierilor și nu există jurământul depus de consilieri, proiectul de depunere a viceprimarului nu poate fi pus pe ordinea de zi”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

 

Şi am încălecat pe-o şa… şi v-am spus tot adevărul!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.