20 de mici pictori şi-au expus icoanele pe sticlă la Biserica ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”


Biserica ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din oraşul Victoria a găzduit a 14-a ediţie a expoziţiei ,,Drumul icoanei pe sticlă”. Duminica trecută, 17 noiembrie, peste 20 de copii şi-au expus lucrările în curtea lăcaşului de cult.

,,Au participat copiii din cercurile de pictură ale bisericilor din Şoarş, Arpaşu de Jos, Braşov, precum şi din cercul de pictură al Bisericii noastre. Au fost peste 20 de mici pictori, cărora li s-a alăturat pictorul iconar din oraşul Victoria, Marcel Condor. Lucrările lor au fost expuse pe durata Sfintei Liturghii. După expunere, copiii au avut bucuria să îşi împărtăşească impresii şi experienţe la agapa organizată de parohie”, a declarat preotul Daniel Smădu, paroh al Bisericii care organizează an de an, de 14 ani, această expoziţie.

Micii pictori au fost răsplătiţi cu premii în bani şi diplome. Suportul financiar a fost asigurat din bugetul local al oraşului Victoria, iar Consiliul Local Victoria a fost co-organizator al expoziţiei.

,,A fost o zi cu multe bucurii bisericeşti, o zi binecuvântată. La finalul slujbei le-am explicat celor prezenţi despre apariţia primelor icoane pe sticlă în creştinism şi mai apoi în Ardeal. Totodată, am vorbit şi despre apariţia icoanelor pe lemn în Moldova şi în zona de sud a ţări”, a mai precizat preotul Smădu.

Acest eveniment cultural s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalpreasfinţitului Laurenţiu Streza. Cercurile de pictură participante provin din protopopiatele Braşov, Făgăraş şi Avrig.

100 de porţii de mâncare pentru vârstnici

O altă acţiune a Bisericii ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din oraşul Victoria, de data aceasta cu caracter exclusiv cartitabil, a avut loc cursul săptămânii trecute, în zilele premergătoare postului, ocazie cu care au fost pregătite 100 de porţii de mâncare.

Hrana a ajuns la beneficiarii Centrului ,,Sfântul Ierarh Nicolae”, al acestui lăcaş de cult.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.