Pentru că avem multe de spus!

.

500.000 euro pentru programul ,,After-school” de la Voila


Din toamnă, copiii care învaţă în cele patru şcoli din Voila vor beneficia de after-school. Aici vor putea să-şi facă temele, să fie supravegheaţi, să primească o masă, îmbrăcăminte şi asistenţă medicală. Asta, graţie unui proiect cu finanţare nerambursabilă, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), valoarea totală fiind de 500.000 euro, pentru care Primăria speră să semneze contractul în săptămâna următoare.

Voila

Voila

Comuna Voila, cu o populaţie de 3.300 de locuitori, are şase sate (Ludişor, Dridrif, Sâmbăta de Jos, Voila, Cincşor, Voievodeni). Doar în patru există unităţi şcolare, în care sunt cuprinşi 150 de elevi. „150 de elevi din cadrul comunei de la clasele 0 – VIII vor beneficia de hrană, rechizite, mâncare, îmbrăcăminte, pregătire după programul şcolar la orele de curs, asistenţă medicală, asistenţă din partea unor specialişti în psihologie”, a detaliat edilul comunei, Gheorghe Osalciuc (PNL). Programul se va derula pe o perioadă de 4 ani din fondurile nerambursabile, iar mai apoi Primăria trebuie să-l menţină încă doi ani. Programul va fi asigurat de cadrele didactice din unitățile de învățământ ale comunei, care vor fi plătite pentru orele suplimentare. După semnarea contractului, vor fi amenajate spaţiile din şcolile unde urmează să se derulează programul, apoi vor fi pornite licitaţiile pentru contractarea serviciilor de catering sau a celor de furnizare de rechizite.
Nu este singurul  proiect de la Voila. „Un alt proiect mare pentru care am semnat deja contractul este canalizarea în Voievodenii Mari, Voievodenii Mici, cu deversare în staţia de epurare Voila, e un proiect de 1 milion euro, câştigat prin PNDR 2”, a mai spus edilul.

Sursa: bzb.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.