6 tone de materiale cărate pe munte și 9 zboruri făcute de un elicopter


Un elicopter a transportat 6 tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș.
După lansarea site-ului și aplicației „Anii Drumeției”, care înglobează 54 de trasee din Munții Făgăraș și Cindrel, Consiliul Județean Sibiu continuă efortul de creștere a siguranței turiștilor iubitori ai drumețiilor, aflați în căutarea celor mai frumoase peisaje montane ale județului Sibiu.
Prin intermediul Programului „Anii Drumeției”, finanțat de Consiliul Județean Sibiu și derulat de Asociația Județeană de Turism Sibiu, duminică, 14 august a.c., au fost transportați 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora.
Transportul a fost asigurat, în premieră, de un elicopter, care a încărcat materialele din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan.
Elicopterul a efectuat 9 zboruri, iar stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine: Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii.
Gestionarea activității a fost asigurată de echipa tehnică a Programului ,,Anii Drumeției”, cu sprijinul acordat de Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu și de Asociația ,,In slujba muntelui”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.