Pentru că avem multe de spus!

.

A fost semnat contractul de finanțare pentru închiderea gropii de gunoi din Dealul Galațiului!


contract semnatLuni, 22 iulie, a fost semnat contractul de finanțare pentru închiderea gropii de gunoi din Dealul Galațiului! Anunțul a fost făcut pe facebook de către edilul municipiului, Gheorghe Sucaciu. Acesta a mai menționat că valoarea finanțării se ridică la 7.997.129, 10 lei, bani care vor fi primiți în două tranșe. Prima tranșă va intra în conturile Primăriei Făgăraș anul acesta și va fi în valoare de 2.333.772,04 lei, iar anul viitor vom beneficia de 5.663.357,06 lei pentru această investiție.

De asemenea, în anii următori, prin finanțare europeană, împreună cu ADI ISO Mediu și CJ Brașov se va construi și infrastructura necesară pentru a gestiona la standarde europene managementul deșeurilor menajere (ex: depozit ecologic, instalație de tratare mecano-biologică, stații de sortare și transfer, respectiv stații de compost), precum și infrastructura locală pentru colectarea separată a deșeurilor municipale de tipul platformelor îngropate și sistemele inteligente de cântărire a deșeurilor generate.

Poluare, fum și miros insuportabil acopereau Făgărașul în anul 2016 când am devenit primar. Am dus o luptă continuă pentru rezolvarea situației deșeurilor și a închiderii gropii de gunoi din Dealul Galațiului, depozit care provoca, la vremea aceea, un dezastru în oraș. Am plătit amenzi, am făcut tot ce e omenște posibil să ne aliniem legislației în vigoare, am schimbat Regulamentul de Salubritate al orașului, i-am supărat pe cetățeni prin măriea tarifului, acesta fiind un pas important în intrarea în legalitate privind problema deșeurilor, am făcut studii de fezabilitate și am depus cerere de finanțare la Ministerul Mediului. Acum însă, în sfârșit putem spune că am văzut luminița de la capătul acestui tunel care părea interminabil“, a scris edilul pe pagina de facebook.

Reamintim că finanțarea proiectutui a fost aprobabtă luni, 8 iulie, în ședința Comitetului de Avizare din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.