A furat zeci de mii de euro și de lei din casa unor făgărășeni. Ce a făcut hoțul cu banii


Un tânăr din Săcele a fost arestat, după ce  a furat zeci de mii de euro și de lei din casa unor făgărășeni. După ce l-au descoperit, poliţiştii au mai găsit la el doar umele de 5.700 euro și 10.700 lei, dar şi înscrisuri care făceau dovada că omul a cumpărat în ultima vreme mai multe bunuri, în valoare de 15.200 lei printre ele două telefoane mobile şi o pereche de cercei. Acum este cercetat pentru furt calificat.

,,În urma activităților desfășurate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri și înscrisuri, respectiv, sumele de 5.700 euro și 10.700 lei, precum și înscrisuri ce reprezentau dovada achiziționării unor diverse bunuri, în valoare de 15.200 lei. Totodată, au fost identificate și ridicate, în vederea confiscării 2 telefoane mobile, precum și o pereche de cercei, bunuri asupra cărora există suspiciunea rezonabilă că ar fi fost achiziționate cu o parte din sumele de bani, care ar fi fost sustrase. De asemenea, polițiștii au procedat la indisponibilizarea unui autovehicul, în vederea continuării cercetărilor”, spun polițiștii.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul, în vârstă de 19 ani, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior, la data de 05 august 2022, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de acesta.

La data de 08 august 2022, în urma contestării deciziei instanței, instanța superioară a dispus schimbarea arestului preventiv în măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de tânăr. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile desfășurate în prezenta cauză au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.