Pentru că avem multe de spus!

.

A scăzut infracţionalitatea la Făgăraş


Veşti bune pentru siguranţa cetăţenilor municipiului Făgăraş. Rata infracţionalităţii este în scădere.politia locala

Evoluţia fenomenului infracţional reiese din Planul de Ordine şi Siguranţă Publică al Poliţiei Locale pentru anul 2018. Acest Plan a fost aprobat de către Legislativului oraşului la şedinţa ordinară din luna aprilie.

În primul capitol al acestei Plan se arată starea infracţională şi contravenţională, în prezent, la nivelul localităţii.

,,Evoluţia fenomenului infracţional în anul 2017, faţă de anul 2016, la infracţiunile sesizate, constatate şi soluţionate, a cunoscut o scădere importantă. Astfel, s-a înregistrat un număr de 843 de lucrări şi cauze penale (AC+AN), faţă de 928 în 2016. Zonele unde se concentrează principalelel genuri de infracţiuni comiseau fost: cartierul Combinat, străzile Negoiu, Parcului, Vasile Alecsandri, Tăbăcari, Câmpului Nou, cartierul Tudor Vladimirescu. Infracţionalitatea stradală a scăzut în anul 2017 faţă de anul 2016. Un procent de 84,2% din infracţiunile stradale sesizate au fost comise pe timp de noapte”, se arată în Planul respectiv.

De asemenea, pe lângă numărul infracţiunilor, este în scădere şi cel al contravenţiilor: ,,În anul 2017 s-a aplicat un număr de 7.266 contravenţii, faţă de anul 2016, când au fost aplicate 7.718 sancţiuni contravenţionale. Scăderi au fost înregistrate şi la sancţiunile aplicate la regimul circulaţiei rutiere: 5.703 în anul 2017, faţă de 6.518 în anul 2016”.

Dintre toate sancţiunile de mai sus, în anul 2017, 1.541 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate numai de poliţiştii locali.

Planul de Ordine şi Siguranţă Publică al Poliţiei Locale pentru anul 2018 este un document care arată efectivele umane şi logistice cu care operează Poliţia Locală, respectiv angajaţi, mijloace auto, armament etc.

Planul de Ordine şi Siguranţă Publică al Poliţiei Locale a fost votat de consilieri locali. Planul poate fi vizualizat AICI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.