A XII-a ediție a Simpozionului Național „Fizică, trecut și viitor“, la C.N. „Radu Negru“. ,,Celebrăm educația și relația pozitivă dintre elev și profesor”


Proiectele  științifice în domeniul fizicii au fost în centrul atenției astăzi, vineri, 13 mai, la Colegiul Național „Radu Negru“. Și asta întrucât aici s-a desfășurat a XII-a ediție a Simpozionului Național „Fizică, trecut și viitor“. Zeci de cadre didactice şi elevi din mai multe judeţe ale ţării au prezentat diverse lucrări, tema principală abordată fiind, bineînţeles, fizica.

La Colegiul Național „Radu Negru“ a avut loc astăzi, 13 mai, a noua ediție a simpozionului național „Fizică, trecut și viitor“. A devenit deja o tradiție ca, în fiecare an, zeci de cadre didactice din toată țara, dar și elevi, îndrăgostiți de fizică, să își prezinte lucrările științifice.

prof Ion Bogdan

,,Este a XII-a sesiune pe care o susținem. Este un eveniment deosebit, care a început încă din 2010 și, după cum se vede, simpozionul se desfășoară cu aceeași intensitate. Participă la acest eveniment profesori din mai multe județe ale țării din centre universitare. Avem și două ateliere cu elevi de gimnaziu și de liceu. Aceștia susțin lucrări sub formă de concurs. Munca acestor elevi se va regăsi și în premiile pe care le vom înmâna la sfârșitul evenimentului. Eu cred că merită o astfel de activitate să se desfășoare cu multă intensitate la cât mai multe unități școlare. Cred că această colaborare dintre cadre didactice de la diferite școli din țară și dintre elevi este foarte necesară. Mulțumesc celor care s-au implicat în această activitate, în special conducerii Colegiului Național Radu Negru și Academiei de Fizică, Chimie și Biologie”, a spus prof. Ion Bogda, organizator al simpozionului.

prof Maria Racu

,,Este a XII-a ediție a Simpozionului și cred că această ediție încununează bucuria de a fi împreună. Avem 55 de elevi care participă, sunt 35 de cadre didactice din toate zonele țării. Avem și profesori colaboratori mai vechi care, iată, au rămas în cadrul Colegiului nostru ca oameni care vin și care paticipă la acest simpozion. Tematica este diversă, avem luccrări practice, experimente, până la lucrări intermediate. Este o satisfacție că, după doi ani de pandemie, iată că acum ne revedem cu toții. Și nu vorbim aici doar de acest simpozion, ci despre toate activitățile noastre. Celebrăm educația și acea relație pozitivă dintre elev și profesor”, a declarat prof. Maria Racu, directorul Colegiului Național ,,Radu Negru”.

Peste 100 de participanți au fost prezenți în Cabinetul de Română al Colegiului Național „Radu Negru“, dintre aceștia peste 50 au fost elevi.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.