Pentru că avem multe de spus!

.

Acțiune grea a salvamontiștilor, noaptea trecută. „Băuți, doar în adidași, voiau să urce Vârful Moldoveanu! Halucinant, nu?“


Noapte grea pentru salvamontiști! Aceștia au salvat, din Munții Făgăraș, persoane complet neechipate corespunzător. Aceștia s-au rătăcit și nu mai vedeau poteca. Mai mult, salvamontiștii de la Cota 2000 Transfăgărășan au recuperat doi turiști băuți, care voiau să ajungă pe Vârful Moldoveanu… băuți și în adidași!

Acțiune foarte lungă și grea de recuperare a doi turiști din Călărași, noaptea trecută, persoane complet nepregătite pentru Piatra Craiului, unde ajunseseră nu pe vreo potecă marcată mai expusă, ci chiar pe Brâul de Mijloc, unde s-au blocat. Asta a însemnat o noapte întreagă pierdută de către salvamontiștii câmpulungeni, oameni care acum au terminat acțiunea și ar trebui să fie pregătiți pentru accidente în continuare“, spun salvamontiștii din Argeș.

Mai mult, salvamontiștii de la Cota 2000 Transfăgărășan au recuperat doi turiști băuți, care voiau să ajungă pe Vârful Moldoveanu… în adidași! „În paralel, la Cota 2000 Transfăgărășan, o altă dovadă a regresiei de la montaniard la “munțoman” este faptul că doi tineri, băuți, au plecat de la tunelul Transfăgărășan spre… Moldoveanu, la ora 14:30. În adidași. Halucinant, nu? În final, au fost reperați în cursul nopții la cabana Podragu, în siguranță, unde au fost îndrumați să coboare, de către un grup de montaniarzi“, au mai spus salvamontiștii.

Salvatorii montani recomandă iubitorilor de munte să urce pe crească echipați corespunzător. „Oameni buni, începeți cu munți ușori, țineți în frâie ego-ul zburdalnic, care vă îndeamnă să mergeți din parc, direct către Moldoveanu, Negoiu sau Piatra Craiului. Învățați muntele încetul cu încetul, lăsați netul unde alți supraviețuitori se laudă că au reușit nu-știu-ce tură. Nu de alta, noi facem totul să aveți happy-end ca în filmele americane, dar lucrurile se pot sfârși și prost, într-un sac cu fermoar“, avertizează aceștia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.