Pentru că avem multe de spus!

.

Adăpost pentru oamenii străzii în fosta creșă din Șoseaua Combinatului


Pe timpul iernii persoanele fără venituri și fără adăpost vor fi cazate într-un centru special amenajat în acest sens la Făgăraș, situat în Șoseaua Combinatului, nr. 5. Staționarea lor în acest centru este permisă numai pe timpul nopții, respectiv între orele 20.00 – 08.00.

În anii trecuți, conform unei hotărâri de Consiliu Local din anul 2015, oamenii fără adăpost erau primiți, pe cheltuiala municipalității, în hotelul din Piața agroalimentară. Între timp, însă, hotelul a fost igienizat și modernizat și nu va mai fi folosit în acest scop.

În noul adăpost temporar vor fi admiși oamenii care nu realizează niciun fel de venit sau venituri insuficiente pentru a se putea întreține și care nu sunt purtători de boli infecțioase.

boschetar

În adăpostul de noapte nu se vor consuma băuturi alcoolice, substanțe halucinogene sau droguri și nu se va intra cu obiecte periculoase (ascuțite, tăioase, contondente). De asemenea, nu este permis accesul celor care se află deja în stare de ebrietate.

Adăpostul de noapte funcționează în subordinea Consiliului Local Făgăraș, astfel că aleșii locali au votat acest proiect la ședința de miercuri, 20 decembrie 2017.

Capacitatea acestuia este de 20 de locuri.

Adăpostul va fi păzit de polițiștii locali.

Beneficiarii vor primi două mese zilnice de la Cantina de ajutor social – prânzul și cina.

Serviciul de Asistență Socială se va ocupa de igienizarea spațiilor.Articole similare

    One thought on “Adăpost pentru oamenii străzii în fosta creșă din Șoseaua Combinatului

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.