Pentru că avem multe de spus!

.

Ansamblurile „Ceata Făgărașului“ și „Plaiurile Jibertului“ au dat o reprezentație pe cinste la Ambasada României din Atena


 

atenaÎn cadrul evenimentului “Fii mândru că ești român!”, desfășurat sâmbătă, 22 iunie, la Ambasada României la Atena, prin proiectul Fundației Comunitare Țara Făgărașului, în parteneriat cu Asociația Interculturală Româno Elenă Dacia din Atena, Asociatia Carlația din Salonic, Casa Municipală de Cultură Făgăraș și Comuna Jibert ansamblurile de dansuri Ceata Făgărașului și Plaiurile Jibertului au atras sute de mulțumiri și aprecieri pentru spectacolul oferit și au stabilit noi parteneriate cu românii din Grecia.

atena1Împreună au promovat România, portul, costumele și dansul autentic românesc, susținând legăturile culturale cu românii din afara granițelor țării.

atena2Reprezentații municipiului Făgăraș și cei ai comunei Jibert țin să mulțumească dlui Lucian Fătu – Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Elenă și dlui Victor Ionescu – subsecretar de stat la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni pentru toată implicarea. Cu ajutorul oficialităților din cadrul ministerului și al ambasadei s-au stabilit următorii pași pentru înfrățirea municipiului Făgăraș și al orașului Arta (din Grecia), care vor veni anul acesta la Făgăraș.

atena3

Astăzi cu ocazia Zilei universale a iei, cele două ansambluri din Țara Făgărașului vor participa la un spectacol organizat în zona turistică a Salonicului, în parteneriat cu Asociatia Carpatia si Consulatul Romaniei la Salonic!

atena4
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.