Pentru că avem multe de spus!

.

Ansamblurile „Plaiurile Jibertului și „Ceata Făgărașului“ vor reprezenta județul în Grecia


 

salonicAnsamblurile „Plaiurile Jibertului“ și „Ceata Făgărașului“ vor reprezenta județul în Grecia, cu ocazia președinției Consiliului Uniunii Europene, la evenimente artistice ce au loc în acest sfârșit de săptămână în Grecia.

Astfel, sâmbătă, 22 iunie, va avea loc un spectacol la Ambasada României la Atena. Acolo vor participa și Corul de copii  al Școlii din Dacia, Ansamblul Folcloric Dacia și Ansamblul Grecesc. Invitați speciali vor fi soliștii Melania Clim și Constantin Miroș.

Iar luni, 24 iunie, la Turnul Alb din Salonic vor sărbători, alături de românii din Grecia, Ziua Universală a Iei.

Toate acestea au fost posibile în cadrul proiectului „Mândria de a fi români, în contextul preluării președinției la Consiliul UE“, implementat de Fundația Comunitară „Țara Făgărașului“, proiect selectat în cadrul programului de finanțare derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, domeniul Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia – Atena, Asociația Românilor Carpatia – Salonic; Comuna Jibert și Casa Municipală de Cultură.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.