Apar două noi staţiuni în România, nu departe de Făgăraş!


Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat că în maxim trei săptămâni vor exista două noi staţiuni turistice, fiind vorba de Cisnădioara şi Cârţişoara, din judeţul Sibiu, care astfel vor putea accesa fonduri atât naţionale, cât şi europene.

,,Probabil în două-trei săptămâni o să avem încă două staţiuni turistice şi vorbim de Cisnădioara şi Cârţişoara. (…) Este un lucru important pentru că pot să acceseze fonduri atât naţionale, cât şi europene mult mai facil. De asemenea, Hoghilagul a fost inclus într-o zonă cu resurse turistice”, a declarat ministrul Trif, miercuri, într-o conferinţă de presă, citat de evz.ro.

Cisnădioara este un sat aflat în imediata apropiere a municipiului Sibiu, recunoscut pentru frumuseţea locului, dar şi pentru biserica fortificată de aici.

Cetatea din Cisnadioara

Cetatea din Cisnadioara

Cârţişoara se află pe Transfăgărăşean, mai aproape de Munţii Făgăraşului, aici fiind localitatea de se trage Badea Cârţan şi în care azi se află un muzeu cu obiecte ce i-au aparţiunut, inclusiv o pereche de opinci cu care a mers pe jos până la Roma.

Muzeul din Cartisoara

Muzeul din Cartisoara
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.