Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Astăzi, ședință de Consiliu Local SIMULATĂ! Cine vor fi protagoniștii


elevi clAstăzi de la ora 17.00, în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș va avea loc o ședință de Consiliu Local… atipică! Și asta întrucât protagoniștii principali vor fi chiar elevii. 

15 tineri de la Colegiul Național Radu Negru și alți 15 de la Colegiul Național Doamna Stanca vor simți pe pielea lor ce înseamnă să iei decizii pentru orașul tău, să vii cu proiecte, să aduci amendamente, să discuți și… să știi problemele municipiului. Cel care va prezida ședința de Consiliu va fi primarul Gheorghe Sucaciu.

Totul se desfășoară în cadrul unui proiect național denumit Joc de strategie: Fără tineret nu se poate clădi un stat.

,,Prima etapă a acestui proiect a avut loc în cadrul ultimei ședințe de CL, din 26 aprilie. Atunci elevii, însoțiți de un profesor, au asistat la o ședință reală de consiliu. Vineri, 4 mai a avut loc o  întâlnire, în cadrul căreia elevii au avut ocazia să discute pe marginea a ceea ce au auzit. Sâmbătă dimineața, 5 mai, elevii fac cunoștință cu aleșii locali, la Colegiul Național Doamna Stanca,  în cadrul unei sesiuni de lucru. Află cum se desfășoară o ședință de Consiliu Local și le pot pune întrebări celor prezenți. Iar la ora 17.00 tinerii se vor afla în locul aleșilor, la o ședință simulată de Consiliu Local, prezidată de primarul Gheorghe Sucaciu,, ne-a spus Corina Drăgoiu, directorul Colegiului Național Doamna Stanca.

elevi cl1Proiectul Joc de strategie: Fără tineret nu se poate clădi un stat este implementat de Friedrich Ebert Stiftung în locaborare cu Primăria Făgăraș.

Jocul de strategie este o metodă de educaţie politică prin care se urmăreşte ideea de a simula cât mai real posibil activitatea unei instituţii politice existente.

Proiectul îşi propune să contracareze dezinteresul tinerilor faţă de reprezentanţii politici și politică, în general. În acest joc de strategie tinerii, elevi între 14 și 20 de ani, devin reprezentanţi ai comunităţii lor locale, pregătesc în cadrul grupurilor politice o şedinţă de consiliu local, formulează proiecte de hotărâre şi interpelări şi iau decizii. În acest fel ei înţeleg procesul decizional de la nivel local și află care sunt mecanismele democratice de participare la luarea deciziilor publice. Tinerilor li se ofera şansa de a deprinde astfel abilitati care nu le sunt neapărat evidenţiate în procesul instructiv-educativ în şcoli sau în viața de zi cu zi, dezvoltându-și atitudinea civică, calitatea lor de cetăţeni şi de membri ai comunităţii din care fac parte.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.