Pentru că avem multe de spus!

.

Azi e Joia Necurată!


Săptămâna aceasta mai este cunoscută și ca Săptămâna Albă de dinaintea Postului Paștelui, în care creștinii trebuie să țină câteva obiceiuri pentru a le merge bine.

Postul începe din data de 19 februarie, dar puțini sunt cei care știu ce trebuie să facă azi, în Joia Necurată, pentru a le merge bine. post paste

Potrivit tradiţiei, creştinii trebuie astăzi să spele cămășile, fiindcă în concepția populară se crede că așa vor rămâne curate tot restul anului. Nu este indicat să torci, să țesi, să coși sau să cumperi alte produse vestimentare. Ai voie doar să le speli și atât, iar acest lucru îl ține pe bărbatul casei departe de pericole.

Joia Necurată cuprinde și alte tradiții, în funcție de regiunea țării. Azi se fac turte cu mălai sau făină și se pun peste mușuroaie de furnici, pentru a le hrăni. Este un semn de bun augur, despre care se crede că atrage belșugul și liniștea în casă.

Se spune că vara insectele vor fi atât de recunoscătoare pentru hrana primită, încât nu vor intra în casele oamenilor pentru a produce pagube.

În plus, tot în această zi recomandat consumul de produse albe (lapte, brânză, iaurt, smântână).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.