Pentru că avem multe de spus!

.

Bani de la bugetul local pentru Hospice Casa Speranței


hospice-afisAleșii locali au votat la ultima ședință de Consiliu Local de vineri, 16 februarie, acordarea unei subvenții pentru Hospice Casa Speranței. 28.000 de lei sunt acordați pentru compensarea cheltuielilor destinate îngrijirii paleative și asistenței la domiciliu pentru persoanele aflate în dificultate. Suma necesară a fost prevăzută în bugetul local al municipiului Făgăraș pentru 2018.

Beneficiarii serviciilor acestei fundații sunt persoanele afectate de boli incurabile în stadii avansate și terminale, care au nevoie de servicii complexe de îngrijiri paleative, care presupun o intervenție interdisciplinară complexă și corelată. Aceste persoane nu beneficiază de asistență medico-socială specializată și adaptarea nevoilor specifice bolii în cadrul serviciilor publice de sănătate sau sociale, astfel încât după externare îngrijirea lor cade aproape în exclusivitate în sarcina familiei sau prietenilor.

În 2017 Fundația Hospice Casa Speranței a furnizat servicii unui număr de aproximativ 60 de beneficiari domiciliați în municipiul Făgăraș, pentru 20 dintre aceștia acordându-se subvenție de la bugetul local.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.