Pentru că avem multe de spus!

.

Biserica Evanghelică din Cincu s-a redeschis pentru vizitatori


Biserica fortificată cu hramul ,,Sfânta Maria” din Cincu și-a deschis porțile pentru turiști. După mai bine de două luni în care a fost închisă publicului pe fondul epidemiei de coronavirus, de două zile aceasta poate primi din nou turiști. Cu o condiție: aceștia să vină echipați cu mască de protecție și mănuși!

Biserica fortificata Cincu

,,Duminică am redeschis lăcașul de cult și deja am avut în acea zi 9 turiști, toți bucureșteni. Avem o condiție, însă, pe care toată lumea trebuie să o respecte ca să poată vizita obiectivul turistic, să poarte măști și mănuși. Noi, la rândul nostru, în biserică dezinfectăm cu soluții pe bază de clor. Biserica nu este descuiată în permanență, dar am lăsat un anunț pe ușă cu numărul de telefon, astfel cine este interesat să o viziteze, poate suna, iar eu ajung acolo în scurt timp și deschid. Biletul de intrare a rămas tot la prețul de 5 lei“, explică Brighitte Boghian, administratorul lăcașului de cult.

Duminică, 24 mai, în Biserica Evanghelică se va oficia și prima slujbă pentru comunitatea evanghelică din Cincu, după toată această perioadă în care a fost închisă. Slujba va fi ținută de preotul Michael Reger de la Parohia Evanghelică din Cârța.

Biserica Evanghelică ,,Sfânta Maria” a fost construită vreme de 41 de ani, fiind iniţial romanică. Lăcaşul de cult, terminat în 1241, s-a transformat în biserică evanghelică, după ce Johannes Honterus a adus scrierile lui Martin Luther în Transilvania. Dimensiunile fortificaţiei sunt extrem de generoase: 47,2 m lungime, 19 m înălţime şi 12,7 m înălţime.

Lăcașul de cult este unul dintre cele mai fumoase din salba de biserici fortificate din Transilvania.

În ultimii ani, în măruntaiele acestei biserici au fost descoperite mai multe schelete misterioase.

Citiți mai multe despre Bisrica scheletelor misterioase AICI (click).

 

(Cristina Cornilă)

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.