Bisericile din Ţara Făgăraşului sar în ajutorul bolnavilor incurabil


În lunile octombrie şi noiembrie parohiile din Ţara Făgăraşului strâng donaţii în bani de la credincioşi pentru a ajuta bolnavii incurabil aflaţi în grija Fundaţiei Hospice Casa Speranţei.

,,În aceste două luni în bisericile din Ţara Făgăraşului vor fi aşezate cutii de donaţii. Credincioşii care vor şi pot să doneze trebuie să ştie că aceste sume vor merge în totalitate pentru îngrijirea persoanelor aflate în suferinţă. Avem o colaborare de foarte mulţi ani cu Fundaţia Hospice, iar această campanie de strângere de fonduri este doar una dintre modalităţile noastre de a veni în ajutorul celor aflaţi în nevoie”, a declarat pr. protopop Iulian Boac.

pr. protopop Iulian Boac

,,Colaborarea dintre Protopopiatul Făgăraş şi ONG-ul nostru durează de un sfert de veac. De atunci există Hospice Casa Speranţei la Braşov. În mod direct, colaborarea cu echipa de la Făgăraş durează de 11 ani, de când există şi în oraşul nostru Hospice. La ora aceasta avem 48 de pacienţi din zona Făgăraşului pe care îi îngrijim”, a declarat Olga Bobeş, asistent relaţii pubice şi comunicare din cadrul Hospice Făgăraş.

Olga Bobeş – Hospice Casa Speranţei

Cei 48 de pacienţi din zona Făgăraşului sunt îngrijiţi de un personal format dintr-un medic cu o jumătate de normă, o asistentă cu normă întreagă şi o asistentă cu o jumătate de normă.

Hospice Casa Speranței a îngrijit în decursul existenței sale peste 30.000 de pacienți. Un real ajutor în acest lucru l-au constat şi campaniile ,,Luna Florii de Colţ”. Anul acesta s-a ajuns la ediţia a 25-a a acestei campanii, ediţie în care se strâng donaţii cu ajutorul bisericilor.

În campania derulată anul trecut s-au strâns în acest mod 121.000 de lei, în tot judeţul Braşov, sumă care a asigurat un număr de aproximativ 631 de vizite realizate de echipele Hospice la domiciliul pacienților. 30.000 de lei din această sumă au fost strânşi în lăcaşurile de cult din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.