Bordurile de pe strada Trandafirilor, nemulțumirea unor locatari. ,,Noi adaptăm proiectul în funcție de fiecare stradă”


O făgărășeancă ce locuiește pe strada Trandafirilor s-a arătat nemulțumită de stadiul lucrărilor, mai bine zis de amplasarea bordurilor de către muncitorii care lucrează în această zonă. Aceasta a fost prezentă la ședința de Consiliu Local, unde a cerut explicații.

În această perioadă se lucrează la modernizarea infrastructurii din cartierul Florilor. Se decopertează partea carosabilă și se reconstruiesc trotuarele cu pavaj. Urmează aducerea canalelor la cotă, apoi turnarea asfaltului. Un lucru destul de incomod pentru făgărășenii care locuiesc în această zonă, dar extrem de necesar. Nu toți, sunt, însă, și mulțumiți de calitatea și executarea lucrărilor. O făgărășeancă s-a prezentat joi seara la ședința de Consiliu Local și a cerut explicații primarului cu privire la stadiul lucrărilor. Aceasta s-a declarat nemulțumită de borduri, spunând că nu sunt toate așezate corect și drept.

,,Bordurile nu sunt drepte, șoseaua, la fel, nu e dreaptă. Am adus cu mine și o listă de semnături, nu doar eu sunt nemulțumită de calitatea lucrărilor, dar și majoritatea locuitorilor de pe strada Trandafirilor. În dreptul casei mele, bordurile sunt foarte mari. Trebuia, domnule primar, să lăsați strada așa cum era înainte. Proiectul a fost prost gândit, bordurile ba sunt prea mari, ba nici nu se văd”, a spus făgărășeanca.

Primarul a explicat:

,,Atunci când se modernizează străzile, în urma unui proiect realizat de către un șef constructor și șef de proiect, împreună cu firma câștigătoare, cu ingierii care se ocupă de șantier, se încearcă a se pune în aplicare un proiect pe niște străzi unde sunt deja construcțiile edificate. Pe o parte casa sau gardul are o cotă, pe cealaltă parte proiectul are o cotă mai mică sau mai mare. Sigur că se întâmpină probleme în a se implementa proiectul așa cum impun cotele dar, în funcție de ceea ce găsesc în teren, experții se adaptează și realizează implementarea proiectului. Sunt oameni nemulțumiți prin prisma faptului că trotuarele poate nu ies la,,boloboc”, adică drept, dar nu se pot realiza chiar în acest fel, întrucât, în acest caz, dacă iei o cotă de la un proprietar, atunci 80% din ceilalți proprietari trebuie să își modifice casele, curțile, pentru a ieși drept strada, ceea ce nu este plăcut pentru dânșii. Și atunci adaptăm proiectul în funcție de fiecare stradă”, a explicat primarul Gheorghe Sucaciu.

În luna august, tot cartierul Florilor va fi finalizat.

Reamintim că prin același proiect sunt modernizate străzile: Cvartal Narciselor – cimitirul ortodox (tronsoanele 1, 2 și 3), Brândușelor, Bujorului, Crizantemelor, Lalelelor (tronsoanele 1 și 2), Lăcrămioarelor, Magnoliei (tronsoanele 1 și 2), Garoafelor, Ghioceilor, Gladiolelor, Nuferilor, Panseluțelor, Zorelelor, Mălinului, Macului, Toporașilor, Trandafirilor (tronsoanele 1, 2 și 3), Negoiu (continuare), 13 Decembrie, Octavian Paler, Șoseaua Hurezului, Strungului + Oxigenului (tronsoanele 1 și 2), Șoseaua Combinatului.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.