,,Cafeaua domnului ministru’’, vineri, pe scena Casei Municipale de Cultură


  • Vineri, 2 iulie 2021, de la ora 19.00 sunteți invitați din nou la teatru!

“Cafeaua domnului ministru” este o comedie satirică despre clasa politică și anturajul acesteia, fie că vorbim de instituții statale sau “protejați”. Piesa expune în mod caricatural viciile, abuzurile și problemele de moralitate, cu intenția declarată de a corija indivizii și grupul social expus. Publicul se amuză copios pe seama unor personaje ridicole și situații comice, uneori absurde; aceasta fiind o formulă accesibilă, ușor de digerat de către spectatori, dar care atrage atenția, subtil, asupra problemelor reale ale clasei politice actuale.

Acțiunea se petrece de Ziua Europei, o zi importantă în calendarul sărbătorilor naționale, sărbătorită în mod “particular” de către ministru și șefa lui de cabinet, în biroul ministerial, unde năvălește neanunțată o “patroană”, dar nu orice fel de patroană, ci una de bordel cu clienți “speciali”, care cere cu un tupeu “specific” să nu-i fie închisă “prăvălia”. Piesa parodiază această situație de șantaj și aduce o rezolvare în spiritul și pe măsura celor trei personaje cu moralitate modestă.

Comedia este, conform autorului textului dramatic, scriitorul Horia Gârbea, “una dintre puținele comedii macabre ale dramaturgiei românești, cu situații și replici de umor negru, grotesc și absurd.”

Distribuția: Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru, Ana Dumitru

Preț bilet 40 lei. Preț bilet 20 lei (elevi și pensionari)

Informații și rezervări la numărul de telefon 0268211929 de luni – vineri între orele 10.00 – 17.00.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.