Căutări disperate în Munții Făgăraș! Un bărbat este dispărut de mai bine de 24 de ore. Este căutat și cu elicopterul SMURD


Elicopterul SMURD Mureș se deplasează în zona refugiul Fereastra Mică-Refugiul Viștei pentru a căuta un bărbat de 38 ani, dispărut acum 24 de ore. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 8 persoane ce se deplasa spre vf. Moldoveanu.

Se pare că acesta a rămas în urma grupului, iar cand ceilalți s-au întors, nu a mai fost găsit. La intervenția de căutare participă Salvamont și Jandarmeria Montană, anunță reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

,,Serviciul Public Județean Salvamont Brașov a fost alertat prin apel la 112 despre dispariția unui bărbat pe creasta principala a Făgărașului, între Vf. Gălășescu Mare și Hârtopul Ursului. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 8 persoane care se îndrepta ieri spre Vf. Moldoveanu, dar acesta a rămas în urmă și s-a pierdut de grup. Persoanele din grup au dormit în zona Vf. Moldoveanu și astăzi când au coborât în zona de cazare au sesizat că acesta nu s-a mai întors și au apelat SNUAU 112. Persoana a fost văzută ultima data în jurul orei 16.00 – 05 august – și este îmbrăcată cu o geacă albastră, rucsac verde și șeapcă albastră”, au spus și reprezentanții Salvamont Brașov.

A fost solicitat un elicopter SMURD pentru survolarea zonei, iar echipele de salvatori montani sunt mobilizate pentru recuperarea persoanei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.