Ce meniu au săracii Făgăraşului de Ziua Muncii? A contribuit la el o făgărăşeancă donatoare!


Astăzi, 27 aprilie, între orele 12.30 – 14.00, cei 115 făgărăşeni care primesc mâncare zilnică de la Cantina de ajutor social de pe strada Ion Codru Drăguşan sunt aşteptaţi să îşi ridice alimentele pentru următoarele 4 zile.

Cantina de Ajutor Social

Cantina de Ajutor Social

Pentru că luni, 30 aprilie, şi marţi, 1 mai, personalul Cantinei este liber, bucătăresele de aici pregătesc astăzi de-ale gurii pentru mai multe zile consecutive, astfel încât să le ajungă beneficiarilor până în ziua de miercuri, când vor reveni pentru mâncare caldă.

Meniul mai consistent pentru mini-vacanţa de 1 mai se datorează unei făgărăşence. Aceasta a donat alimente.

,,Această doamnă obişnuieşte să vină destul de des la Cantina de ajutor social şi să ne întrebe care sunt alimentele de care avem nevoie. Acum, meniul pentru această scurtă vacanţă este mai bogat datorită donaţiei ei. Beneficiarii vor primi drept mâncare caldă o supă şi pilaf de orez cu copănele de pui. Le vom mai da şi mâncare rece, cum ar fi: o conservă de fasole de 300 grame, o conservă de carne de 400 grame, un salam de porc de 1 kg, un pate mare de 200 grame, un borcan de gem, pâine etc. Astăzi definitivăm întregul meniu”, precizează Adriana Năftănăilă din cadrul Cantinei Sociale.

De la Cantina de pe strada Ion Codru Drăguşan primesc zilnic masa 115 persoane cu o situaţie materială precară.

Din bugetul Primăriei Făgăraş se asigură 12 lei/zi pentru masa unei singure persoane.

Din când în când, Cantina mai primeşte alimente cu titlu de donaţie. ,,Cei care doresc să facă asemenea donaţii, trebuie fie să sune la Cantină (n.r. 0268-211923), fie să vină aici, urmând să ne punem de acord cu ce pot aduce, iar diferenţa de alimente pentru un anumit meniu o asigurăm noi. Este binevenit absolut orice aliment: orez, zahăr, copănele de pui…”, spune Adriana Năftănăilă.

Meniul zilnic pentru beneficiari este pregătit de 3 bucătărese.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.