Ce se va discuta la şedinţa de joi a Consiliului Local Victoria


Joi, 22 februarie a.c., la Victoria va avea loc şedinţa ordinară a Consiliului Local, cu începere de la ora 19.00. Aleşii locali vor avea în mape un număr de 10 proiecte de hotărâre, plus capitolul ,,Diverse”, asupra cărora trebuie să se aplece şi fie să le voteze în forma propusă de iniţiatori, fie să le voteze cu modificări faţă de forma iniţială, fie să le respingă. Victoria

Primul dintre aceste proiecte se referă la aprobarea contului anual de execuţie pe anul 2017. Conform documentelor anexate acestui proiect, execuţia bugetului local pe anul ce a trecut s-a încheiat cu un excedent în sumă de 2.178.087 lei., care potrivit legislaţiei în vigoare poate fi utilizat în anii următori pentru acoperirea temporară a golurilor de casă  ori pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare.

Un alt proiect vizează utilizarea sumei de 17.000 lei, din excedentul bugetului privind activităţile finanţate integral din venituri proprii, al Colegiului Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat”. Excedentul urmează a fi folosit pentru efectuarea drepturilor salariale aferente anului 2018 pentru o jumătate de normă de administrator patrimoniu, pentru hrana de la cantină şi pentru combustibil.

De asemenea, consilierii locali vor trebui să dezbată şi proiectul care prevede trecerea a 42 de bunuri din domeniul public al oraşului Victoria în domeniul privat al acestuia. Este vorba de terenuri, clădiri, depozite, construcţii, drumuri uzinale, pompe, echipamente etc. Această trecere se face pentru unele dintre bunuri în scopul scoterii din funcţiune a lor şi a casării. Alte bunuri provin dintr-o mai veche operaţiune de dare în plată, încheiată în anul 2010 la notar, prin care Pirochim Victoria şi-a stins creanţele fiscale datorate bugetului local. Prin darea în plată bunurile au fost trecute în domeniul public al oraşului din proprietatea societăţii Pirochim, iar acum vor fi trecute în domeniul privat al oraşului.

Un alt proiect de pe ordinea de zi se referă la încheierea unui act adiţional la un contract de comodat încheiat în anul 2015 între Oraşul Victoria şi Serviciul Salvamont. Acest contract avea ca obiect darea în folosinţă gratuită a unor bunuri mobile şi imobile către salvamontişti, pentru ca ei să îşi poată desfăşura activitatea. Salvamontiştii doresc să renunţe acum la un autoturism Dacia diesel, care se află în patrimoniul provat al oraşului Victoria. Pe lista cu bunuri date în folosinţă figura cabana Salvamont de pe Valea Sâmbetei, auto Dacia, o staţie radio şi o targă pentru operaţiuni de salvare. Lista va fi modificată prin act adiţional, în sensul în care nu va mai conţine şi autoturismul.

De asemenea, un alt proiect de hotărâre se referă la menţinerea în organigramă şi în statul de funcţii a celor 55 de posturi de asistenţi personali pentru anul 2018.

Acestea şi alte proiecte vor fi supuse discuţiilor la şedinţa de joi a Legislativului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.