Centrul de Plasament „Casa Maria“, în carantină. Un copil a fost confirmat cu Covid-19


foto: tvfagaras.ro

Personalul didactic și auxiliar, dar și copiii de la Centrul de Plasament „Casa Maria“ din Făgăraș sunt în carantină, după ce unul dintre copii a fost confirmat cu Covid-19. Aceștia au fost plecați într-o tabără, iar la întoarcere unul dintre ei a prezentat simptomatologie specifică, astfel că a fost transferat la Brașov, acolo unde a fost efectuat testul Covid. Iar rezultatul a fost pozitiv.

Astfel, din 12 septembrie, centrul „Casa Maria“ este în carantină. În prezent copilul se simte bine și este internat la Brașov. Angajații și copiii de la Centrul de Plasament „Casa Maria“ au fost testați, iar acum se așteaptă rezultatul probelor. Unii angajați se află la domiciliu, iar alții sunt la centru, alături de copii. Casa Maria numără 29 de copii și 22 de angajați, cadre didactice și non didactice.

Potrivit purtătorului de cuvând al DSP Brașov, Anca Bâtiu, a fost efectută o dezinfecție la Casa Maria cu o firmă specializată. „În continuare crește numărul de cazuri cu Covid-19 în Țara Făgărașului. În general, la grupe de vârstă de peste 65 de ani. Sunt persoane care locuiesc în mediul rural și care declară că nu au avut contact cu alte persoane. Este o îngrijorare în ceea ce privește claborarea, în cadrul anchetelor, între persoanele confirmate și noi, angajații Direcției de Sănătate Publică. Anchetele epidemiologice ar trebui să meargă pe buna credință, însă nu sunt declarați toți contacți, astfel că munca noastră este îngreunată. Tocmai de aceea facem un apel către locuitori să înțeleagă că prima măsură în prevenirea răspândirii virusului  este izolarea contacților direcți“, a declarat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvând al DSP Brașov.

Doar săptămâna trecută au fost confirmate 53 de cazuri noi în Țara Făgărașului. Este vorba despre 33 de noi cazuri pozitive, plus focarul de la Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice „Aviv“ din Făgăraș, acolo unde au mai fost confirmate alte 14 cazuri, în rândul beneficiarilor, dar și alte 4 cazuri în rândul angajaților.

Foto: Arhivă/tvfagaras

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.